Alter advise - lingerie

Lingerie, we dragen het dagelijks, maar besteden er vaak nauwelijks aandacht aan. Zonde, want een goede onderkant draagt bij aan een prachtige bovenkant! Vandaag deel ik mijn tips voor het vinden, dragen en wassen van de ondergewaardeerde beha.

Vier op de vijf vrouwen dragen een verkeerde bh! Het is belangrijk met regelmaat je cupmaat te laten opnemen. Dit kun je zelf doen, maar gaat vaak velen malen sneller wanneer je dit door een specialist laat doen. Gewoon bij de Hunkemöller bijvoorbeeld. Wanneer je ouder wordt, veel bent afgevallen of juist bent aangekomen en zeker na een bevalling is dit echt een aanrader!

Het begint eigenlijk al met het aantrekken van je beha. Veel vrouwen weten dit niet, maar daar is dus een manier voor die ook wel de swoop-and-scoop wordt genoemd. Het werkt als volgt:

1. Trek je beha aan en sluit de haakjes op de rug. Bij een nieuwe beha begin je bij de buitenste haakjes, naarmate de beha verslapt kun je overstappen naar de volgende rij.

2. Steek je armen door de bandjes. Zorg ervoor dat deze juist zijn afgesteld. Hierbij kun je ze niet verder dan 1cm van je schouder tillen. De bandjes mogen ook niet snijden.

3. Hang licht voorover en duw met de ene hand de beha-band van je weg, met de andere hand swoop en scoop je je borst weg van je oksel en plaats je haar naar voren. Herhaal met de andere borst.

4. Sta rechtop en laat je borsten even rusten. Zorg ervoor dat de beugel onder de borsten zit en zo een ondersteunende werking heeft. Zie ook bovenstaande afbeelding. 

Nu je weet hoe een beha dient aan te trekken is het ook fijn om te weten hoe je hem lang(er) mooi houdt. Eigenlijk is het heel simpel. Was je beha niet na iedere draagbeurt. Dit beschadigt de elasticiteit en support van de beha. Het elastiek heeft 8 tot 12 uur nodig om weer in vorm te komen. TWEE DAGEN ACHTER ELKAAR DEZELFDE BH DRAGEN IS DUS GEEN RAMP! Was je lingerie op een handwasprogramma en stop het in een speciaal waszakje. Die vind je tegenwoordig zelfs voor een paar euro bij de H&M. Wikkel de beha na het wassen in een handdoek en druk voorzichtig het water eruit. Tot slot: leg je beha, net als in de winkel, netjes in een lade. Best simpel, toch?

Nu nog opzoek naar de fijnste en mooiste lingerie merken. In willekeurige volgorde tip ik; Love Stories, & Other Stories, Hunkemöller en natuurlijk Wolford.

Give your girls what they deserve!

Lees je volgende week weer mee? Ondertussen blijf je up to date via Instagram

lfs, Selina