blog fashion kids style trends stylist shopping

Styliste Siriane Hunia wilde niet langer alleen toevoegen, maar ook handelen, creëren en maken. Something Familiar is het uiteindelijke product van een lange weg van uitproberen en opnieuw beginnen. De sieraden lijken allemaal zo uit de 'natuur' gegrepen en geven je dat warme gevoel van something familiar. 

SomethingFamiliar-Sofija-CapturedPyriteNecklace.jpg

Siriane studeerde vormgeving aan de Design Academy, en kwam van daaruit in het stylingvak terecht. "Ik ben van de materialen." Wat zoveel wil zeggen als dat ze graag aan de slag gaat met het gekozen materiaal. Daarbij laat zij zich inspireren door de pure vorm van het materiaal en bekijkt hoe dit toepasbaar/draagbaar kan worden gemaakt in de 'echte' wereld.  

Begin 2015 startte ze Something Familiar. Dat gevoel van iets bekends dat je graag dichtbij je wilt hebben vertaalde zich in een sieradenlijn. Daarvoor volgde zij een avondcursus edelsmeden en verwierf zo de basisvaardigheden. Daarnaast heeft ze veel technieken al doende ontdekt en eigen gemaakt. Tijdens haar cursus ging ze direct aan de slag met haar eerste ontwerpen

Met Something Familiar wil ze graag herkenbare dingen, zoals vormen uit de technische industrie, eeren in hun bestaande vorm maar wel in nieuwe context plaatsen. De Gold Bike Chain en de Screwed by Gold oorbel zijn daar een goed voorbeeld van. Toch hoeft het niet per se zo letterlijk vertaald te worden. Het horloge heeft bijvoorbeeld een andere 'werking' gekregen en het pyrite kubusje, dat aan de Captured Fool's Gold ketting hangt, is niet geslepen maar komt als één van de weinige dingen in zijn huidige vorm uit de natuur. Om deze pure vorm te (etal)eren heeft Siriane het 'gevangen' in 1mm dik 925 zilveren Gourmette schakel. 

De ambacht, ontwikkeling en de tijd die het kost om deze sieraden te maken zijn voor mij een inspiratie en een mooi geluid tegen de hele fast fahion beweging. Siriane zegt hierover dat ze het fenomeen erg jammer vind, maar het meer ziet als een reactie op voorgaande (mode)generaties. Zelf ontwerpt ze niet voor een specifiek persoon of publiek, maar neemt zichzelf als uitgangspunt. Ze heeft wel een sterk gevoel van wie haar doelgroep zou kunnen zijn.

Something Familiar-Watch3 Bracelet-Moodpic.jpg

Ceci n'est pas une horloge.

Something Familiar is op dit moment verkrijgbaar via de webshop, maar kom je offline ook tegen bij Wendela van Dijk, Moise en You Are Here

Hope to see you again next week! Of gewoon straks via Instagram waar ik onlangs mijn 2600e volger gedag zei. 

lfs. Selina


Siriane's favorites

Thuja parfume

Thuja parfume

Stad: Berlijn

Bar/restaurant: Olive & Cookie in de Pijp.

Store: Mijn favoriete winkel is ook een van mijn eerste verkooppunten, Moise.

Brand: Ree Projects, lederen tassenmerk van Artez graduate, Desiree Kleinen.

In store item: Ik draag zelf graag de Golden Bike Chain armband.

Beauty product: Mijn natuurlijke parfum Thuja, van de Parfum Obscure-lijn van X+L.

Any last words: "Great treasures: simplicity, patience, compassion."

Ik huur Alter in .... voor reflectie of een brainstromsessie!

 

 

 

 

Comment