blog fashion kids style trends stylist shopping

Het was weer een wervelwind aan modemoois tijdens de Amsterdamse Fashionweek. Modeminnend Nederland had zich weer opgetut en uitgedost om zich vervolgens te verzamelen op het Westergasterrein. Mijn favoriete looks pikte ik eruit en kijk ik met veel plezier nog even uitgebreid op terug. 

Dit jaar was ik niet aan het werk op Fashionweek en kon ik dus heerlijk genieten van al rond paraderende modemoois. De vier shows die mij het meeste zijn bijgebleven zijn die van Tony Cohen, Lisa Konno, Tess van Zalinge en Oilily. Met name die laatste, die ik tot voor kort standaard associeerde met Paisleyprint sjaaltjes, heeft mij echt verrast. Maar daarover verder in dit stuk meer. 

Om te beginnen dus Tony Cohen. Ieder seizoen ga ik kijken en kun je bijna op voorhand al uit tekenen wat je te zien krijgt. Kim Feenstra (die de show opent en sluit), veel kant, leer, zijde en natuurlijk zwart. Dat was nu eigenlijk niet anders, maar toch was er een duidelijk verschil met zijn voorgaande collecties. 

De looks hadden meer edge en hij speelt ook met andere vormen. Waar het voorheen altijd vrouw flatterende silhouettes waren, gaat hij dit keer voor rechte lijnen. Ik ben hier persoonlijk dol op! Voor mij hoeft de taille niet per se geaccentueerd  te worden. Ik vind het juist interessant om te spelen met androgyne vormen en looks. 

 

Voor mij was Oilily dé verassing van deze fashionweek. Naast goede modellen, productie en styling zat de collectie ook goed in elkaar. Natuurlijk waren er veel vrolijke kleuren en grote grafische prints, maar die werden dan weer gecombineerd met mooie, stugge tegenhangers. 

Donkere wollen en vilten stoffen werden gecombineerd met glanzende satijnen en zijdes. Qua pasvorm vond ik het ook erg modern. Blijkbaar heb ik al die jaren zitten slapen, want Oilily is helemaal van nu.

Wow, Tess van Zalinge wat was dit een magische show! Het begon in totale stilte, een witte loper en een rookmachine die uit zijn mist een model in een witte bodysuit blies. Daarna kwam de muziek op, Ramses Shaffy & Liesbith List's Pastorale (ik heb je lief). Dit paste gek genoeg perfect bij het gepresenteerde plaatje onder de naam;  ‘Geschapen land | Landschap’. 

Het concept van haar collectie is gebaseerd op het typische Hollandse landschap die ze dag in dag uit aan haar voorbij zag komen in haar dagelijkse treinreis van Utrecht naar Amsterdam. De herkenbare laaghangende mist over de uitgestrekte groene weides met een grijsblauwe lucht, veel Hollandser wordt het niet. 

Vorig jaar debuteerde Lisa Konno met haar collectie 'For the Workers' tijdens Amsterdam Fashion Week, een ode aan de slachtoffers van de fabrieksramp in Bangladesh. Met haar huidige collectie 'Yours Truly' doet ze een oproep om na te denken over de kleding die je draagt en het veelal verborgen vakmanschap wat achter elk kledingstuk schuil gaat.

Waar 'For the Workers' nog echt een conceptueel verhaal was dat vertaalt werd naar mode, was er nu echt sprake van een draagbare modecollectie. Nagenoeg alle items konden direct je kledingkast in. Misschien niet in de combinatie zoals Lisa ze liet zien tijdens de show, maar het zou natuurlijk ook erg saai zijn als ze dat wel deed. Ik was in ieder geval blij verrast en nog altijd groot fan!

Keep up the good work and I will see you all next season!

Volgende week ben ik er weer, maar in the meantime kunnen je me vinden via Instagram

lfs. Selina

Ph. Credit - Team Peter Stigter

Comment