treasure hunting - 3x where fashion meets food

Je leest er altijd over in allerlei bladen, maar waar vind je nou die super shops waar je niet alleen heerlijk kunt winkelen maar ook kunt genieten van een goeie bak koffie én een croissantje? Stop met zoeken! Vandaag zet ik mijn 3 favorieten op een rijtje. 

Heerlijk die winkels of concept stores (vervelend woord, I know) waar je binnenloopt voor een rondje door de rekken of gewoon omdat je trek hebt in iets lekkers. In Amsterdam kunnen we ons geluk niet op, want we hebben er niet één of twee maar misschien wel twintig! Het is dus nog een hele kunst om daar de beste plekjes tussenuit te halen, maar als fervent (professioneel) shopper deel ik vandaag in ieder geval mijn favorieten. 

Koko Coffee & Design

Oudezijds Achterburgwal 145 -  ilovekoko.com

Oudezijds Achterburgwal 145 - ilovekoko.com

Voor deze super leuke plek moet je naar de Wallen. Dat betekent dus a whole lot of tourists die allemaal lukraak voor je fietst springen, maar geloof me het is het waard. Qua brands vind je hier vooral Scandinavisch ogend schoon. Zoals; LibertineLibertine, HOPE & HAN Kjobenhavn. Zowel dames en heren kunnen hier terecht voor een lekkere portie tijdloze mode. Voor Waar Amsterdam Eet schreef ik ook al eens een leuke stukje over KOKO, want ja ... I Love Koko en wat je leuk vindt dat deel je, toch?  

MINIMARKT

Beethovenstraat 5a -  minimarkt-store.com

Beethovenstraat 5a - minimarkt-store.com

MiniMarkt ontdekte ik eigenlijk per ongeluk nadat ik terug fietste van een afspraak. De Beethovenstraat zit natuurlijk vol leuke hotpots en tussen al dat moois en lekkers zit MiniMarkt verstopt. Met ontbijt, lunch & taart, kleding, kado’s, accessoires, een kinderkapper en de mogelijkheid om er je kinderfeestje te vieren mag MiniMarkt zichzelf toch met recht een conceptstore noemen.

Met Bocca Coffee op de kaart maak je mij altijd blij. Oh, en je kleine kan hier zijn eigen boterham beleggen of een cakeje versieren. Terwijl de kids zich vermaken in de speelhoek kun je zelf ongestoord door de winkel struinen. Opzoek naar een leuk verjaardagscadeautje? Dan krijg je het hier nog moeilijk, want eigenlijk is alles hier leuk!  

Hutspot

Van Woustraat 4 -  hutspotamsterdam.com

Van Woustraat 4 - hutspotamsterdam.com

Hutspot bestaat natuurlijk al een tijdje, maar blijft zichzelf updaten en uitbreiden. Naast twee locaties, een bar en een barbershop in Amsterdam hebben ze inmiddels ook een vestiging in Utrecht geopend. Op de Van Woustraat ontdekte ik o.a. het Amsterdamse label FoA en sindsdien ben ik een enorme fan! Hetzelfde geldt voor Monokel en O My Bag. Allemaal kleine (Nederlandse) merken die via Hutspot een platform kregen en van daaruit hebben kunnen groeien tot een volwaardig bedrijf. 

Naast de winkel en alle bijbehorende 'aanhangsels' organiseert Hutspot ook regelmatig events. Deze zaterdag is er bijvoorbeeld een workshop The Inventor. Dus ook altijd al willen weten hoe het proces van uitvinden verloopt? Leo de uitvinder vertelt je er alles over!

Nice stores with a little bit extra. That's where you'll find me.

See you guys next week! En in de tussentijd dus gewoon te vinden en te volgen via Instagram!

lfs.

Selina