blog fashion kids style trends stylist shopping

Deze trend al gespot?! Het overhemd of top met oversized mouwen. Deze nieuwe vorm kan overal en altijd en geeft je look net iets extra's. De witte blouse is hierbij de topfavoriet. Van H&M tot Isabel Marant iedereen loopt er mee weg. Wat is jouw oordeel? 

De mode komt nimmer tot stilstand en het spelen met volumes is een spel dat ieder seizoen weer gespeeld wordt. Dit seizoen vallen we massaal voor het overhemd, maar wel in een nieuwe vorm. Naast bijv. een pussy-bow a.k.a. een striksluiting en het tot bovenaan dichtknopen van je blouse zijn de pofmouwen van de schouders naar de onderarmen gezakt. Deze snit is daarmee slank van boven en vol van onderen. Let dus goed op hoe je deze eyecatcher combineert.

Voor alle pear shaped dames onder ons is deze trend niet per se een aanrader. Met een peervormig figuur heb je juist meer volume op de schouders nodig om zo het bovenlijf gelijker uit te smeren en je taille te definiëren. We werken immers altijd toe naar een zandloper figuur. Maar ben je niet vies van wat extra aandacht op bil -en heuphoogte ga deze trend dan zeker niet uit de weg!

Hoe het begon.

Terwijl we voorgaande Fashion Weeks alle dingen petite (denk aan mini handtassen, blote-buiken-tops en minirokken) hebben gevierd, zorgde dit seizoen ballooning sleeves voor een gigantische fashion take over. Het begon allemaal in Londen, waar enkele gerenommeerde ontwerpers als Simone Rocha en J.W.Anderson speelde met het volume van de mouw. De boodschap was luid en duidelijk: Hoe grootser de mouw, hoe beter. En hoewel deze trend pas net in de winkels ligt weerhoudt het de fashion-forward-street-style menigte er niet van er en masse met deze trend vandoor te gaan. 

Hieronder een paar hele mooie voorbeelden van deze fijne trend die wat mij betreft nog wel een tijdje mag blijven rondhangen. 

v.l.n.r. Isabel Marant Skara poplin-blouse, €380 - Roksanda cotton-poplin top, €595 - DKNY chiffon-paneled blouse, €406 - Pierre Balmain quilted satin blouse, €424 - Chloé ruffled crepon blouse, €2,620 - 3.1 Phillip Lim cutout top, €500 - Max Mara crepe de chine blouse, €425 - Sonia Rykiel Pussy-bow blouse, €650 - Ellerly Sigmond crepe top, €740 alles via Net-a-Porter. 

Jazz up your jeans with oversized sleeves.

See you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior & kids inspiratie deel.

lfs. Selina

Comment