blog fashion kids style trends stylist shopping

Afgelopen week dropte Solange Knowles het indrukwekkende album 'A Seat At The Table'. Dit motiveerde mij, en velen met mij, om opnieuw na te denken over de wereld om ons heen. Vandaag 5 Amsterdamse powervrouwen die mij inspireren mijn beste beentje voort te zetten.

Na het krachtige 'Lemonade' van grote zus Beyoncé kwam Solange Knowles vorige week met haar rauwe en tevens kwetsbare, 'A Seat At The Table'. Ik volg beide dames al jaren. Ze weten telkens weer te verrassen, te onderwijzen en te motiveren tot nadenken. Een hele mooie en waardevolle manier om om te gaan met je bekendheid. Zoals Nina Simone al eerder zei: "Hoe kun je je als artiest niet uitspreken over what is happening in the world". 

Gisteren was er ook in het tv. programma DWDD uitgebreid aandacht voor het nieuwe album van Solange. Aan tafel zat cultureel producent Stephanie Afrifa om het Nederlandse publiek te voorzien van de nodige achtergrond informatie. Solange noemt het album zelf ‘a project on identity, empowerment, independence, grief and healing’. Zij neemt zich geen blad voor de mond en laat zien hoe zij aankijkt tegen het Amerikaanse burgerrechtendebat. Bekijk het volledige item hier terug. 

Alhoewel de zusjes Knowles de wereld beïnvloeden met hun muzikale gedachten is er dichterbij huis gelukkig ook genoeg inspiratie te vinden. In willekeurige volgorde zijn dit 5 Amsterdamse powervrouwen die mij motiveren om iedere dag mijn beste beentje voort te zetten. 

1. Work motivator - Emilie Sobels

Een jaar geleden heeft Emilie (28) co-working space(s), voor online influencers en digital creatives, #Workmode opgericht. Ze heeft een sterk concept neergezet, waarbij vaste- en flexwerkplekken worden verhuurd aan vrouwen die elkaar op verschillende manieren kunnen helpen en versterken. Mooi om te zien dat deze 'harde business tante' ook een zachte kant heeft die ze openlijk inzet en zeker niet ervaart als zwakte. Wederzijds respect in de breedste zin van het woord. Niet heel gek dus dat zij genomineerd is voor de VIVA400 in de categorie Zakenwonders. Stemmen mag en kan via deze link

2. Consciousness inspirator - Nina Pierson

Nina (30) is mede-eigenaar van SLA, mede-oprichter & executive editor van Bedrock Magazine en tot voor kort editor in chief bij PUPMAG. Oh, en had ik al gezegd dat ze ook nog moeder is! Deze vrouw houdt bijzonder succesvol alle ballen in de lucht, maar is ook open over haar zoektocht naar innerlijke rust en balans. Deze openheid doorbreekt menig taboe rondom het actief bezig zijn met je bewustzijn en stimuleert mij mijn ogen te openen en dmv. yoga, meditatie en goede voeding te investeren in mezelf. 

3. Sustainable awakener - Willa Stoutenbeek

Willa (34) is oprichter van branded communication agency W.Green. Na te zijn gestart met een 'groene tak' onder Davy Hezemans (Spice PR) besloot zij in 2013 volledig op eigen benen te staan. W.Green focust zich op sustainable fashion & lifestyle en heeft als indrukwekkende missie; to clean up the industry in an aesthetically high value manner. Deze dame heeft een aanstekelijke visie op het moderne feminisme en de verduurzaming van de wereld. Door haar ben ik een nog bewustere consument geworden en daagt zij mij uit steeds opnieuw na te denken over mijn impact op dier en mens.

4. Creative innovator - Karlijn Boersma

Het creative brein achter modelabel First Of August is Karlijn Boersma. Ze studeerde af aan het AMFI en behaalde een Master in cultuursociologie, met een sterke focus op de relatie tussen mode en sociologische trends. FoA bestaat uit een kledinglabel én een academie. Tijdens de jaarlijkse FoA Academy Class wordt er gekeken naar wat er zich afspeelt onder de oppervlakte van de mode. Heel tof om te zien hoe Karlijn's studies zich vertalen naar verhalende kledingstukken. Quote: "Fashion isn't just a product, fashion is mixing and connecting the different parts of our social life".  Als imago consultant ligt dit totaal in lijn met mijn visie op hoe mensen verder te helpen bij het (her)ontdekken van hun persoonlijke stijl. 

5. Foodloving connector - Floor Eizema

Floor (29) is de initiator en mede-oprichter van Waar Amsterdam Eet. Een cluppie waar ik zelf ook met veel enthousiasme onderdeel van uit maak. Het maken en uitvoeren van merk- en campagne-strategieën met een focus op online communicatie is Floor's specialisme. She's a ferm believer in the people's voice en een horizontale denker in hart en nieren. Met WAE willen we Amsterdammers verbinden middels eten en doen dit o.a. via verschillende (social) kanalen. Deze intelligente chick weet van wanten en deelt mijn sharing-is-caring blik op de wereld. 

Don't stop doing what you're doing!

See you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior & kids inspiratie deel.

lfs. Selina

Comment