blog fashion kids style trends stylist shopping

Toen ik onlangs fashion journalist Lisa Goudsmit spotte met een Justine Clenquet oorbel was ik direct verkocht! Het ontwerp is stoer, lomp zelfs, en tegelijkertijd heel vrouwelijk. Ik kon direct voor me zien welke vrouw deze sieraden zou dragen. En, ja hoor Lady Gaga en The Blond Salad hotty, Chiara Ferragni zijn al gespot met een Justine in hun oor.

Met features in o.a. L'Officiel, Vanity Fair, Harper's Bazaar, ELLE, Vogue en WAD en 80 verkooppunten in 15 landen wereldwijd mag het duidelijk zijn dat we hier te maken hebben met een succesvol bedrijf. Knap hoe het label nog altijd klein en undiscovered aanvoelt terwijl de cijfers overduidelijk een ander verhaal vertellen. 

Geboren in Noord-Frankrijk, studeerde Justine Clenquet fashion design aan het ESAA Duperré in Parijs. Na enkele stages bij Parijse modeontwerpers als Baptiste Viry, Regina DabDab en Emmanuelle Khahn, lanceerde Clenquet haar sieraden merk in 2010.

Justine vertaalt haar liefde voor punk naar nieuwe klassiekers. Studs en ringen zijn versierd met palladium en 24k bleek goud. Clenquet's sieraden zijn de perfecte mix tussen elegantie en underground culture met een nostalgische hint naar de jaren negentig.

De punk esthetiek die aan de basis ligt van ieder ontwerp zorgt voor een rauw randje. Interessant, want normaliter zijn sieraden vaak fijntjes en kwetsbaar. Clenquet heeft een totaal andere benadering die verrast en in het oog springt. Niet geheel onverwacht is Lady Gaga al meerdere malen met haar sieraden gespot. Een dame die graag speelt met verschillende versies van zichzelf en niet bang is voor een fashion statement. 

De ballsiness in Justine's sieraden spreekt mij ook erg aan. De combinatie van verschillende edelmetalen, de dikte van de schakels in contrast tot de fijne, ronde vormen is wat mij betreft dé combinatie waar mijn modehart sneller van gaat kloppen. Labels die daar ook goed in zijn zijn bijv. Avelon, Armani en het schoenen label AGL. 

Het uitdrukken van jezelf in alle verschillende rollen die je hebt, daar houd ik me maar al te graag mee bezig. Toewerken naar één (persoonlijk) stijl die alle kanten van jezelf laat zien. Accessoires kunnen dit verhaal versterken of juist afbreuk aan doen. In het geval van Justine Clenquet draagt het bij aan mijn stijlverhaal. Benieuwd of ze ook bij dat van jou past. 

Play with your femininity. 

See you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior & kids inspiratie deel.

lfs. Selina

Comment