blog fashion kids style trends stylist shopping

Traditiegetrouw is het einde van het jaar hét moment om nog even terug te kijken voordat we vol goede moed aan het nieuwe jaar beginnen. 2016 was een spannend jaar vol lichte paniekmomenten rondom het zzp'er zijn, maar ook gevuld met liefde, een aanzoek en hele toffe plannen voor het nieuwe jaar. 

2016 was voor mij het eerste jaar dat ik fulltime voor mezelf werkte. Een doodenge keuze die ik eind 2015 maakte. Mijn doel om mijn hoofd boven water te houden is gelukt, maar niet zonder vallen, onderweg mijn neus stoten, en weer opstaan. Dat hoort erbij hoor ik dan om mij heen. En natuurlijk is de weg net zoveel onderdeel van het verhaal als het uiteindelijke eindresultaat. 

Als gecertificeerd procesbegeleider en image consultant help ik anderen bij het vormgeven van hun imago. Dat mega interessante proces van een, soms nog onduidelijke, visie van wie je bent als persoon of merk gezamenlijk te vertalen naar iets tastbaars als een passende garderobe of een campagne shoot. Onderdeel (mogen) zijn van dat proces vind ik geweldig! Totaal opgaan in het verhaal achter een product of een persoon en van daaruit te beginnen aan het creatieve proces dat leidt tot een verhalend en bovenal passend eindresultaat. Dat is voor mij storytelling op het hoogste niveau.

Het afgelopen jaar heb ik weer hard gewerkt om een stapje verder te komen. Highlights kiezen blijft moeilijk in verband met die weg die ook onderdeel is van alle pieken (en dalen ;-), maar ik denk dat ik onderstaande momenten toch met recht mijn persoonlijke top 3 kan noemen.

1. Styling, Art direction & design voor Moët Hennesy

WOW, wat een geweldig leuke opdracht was dit. De meiden van hostesses bureau Make my Event vroegen mij mee te denken voor hun klant, Moët. Het merk heeft vijf verschillende flessen met allemaal een eigen look, feel and story. Zo liggen de roots van Veuve Clicquot on the playing field en past Moët Ice perfect op een luxe jacht. Voor deze vijf flessen heb ik vijf verschillende looks ontworpen. Omdat ik zelf totaal niet kan tekenen noch uit de voeten kan met een naaimachine heb ik hierin samengewerkt met mode illustrator, Sella Molenaar en Janice, mode ontwerper en bekende rode loper reporter van LINDA tv. 

2. TV debuut bij Editie NL

Daar stond ik dan op een woensdagochtend op kantoor bij Hashtag Workmode voor mijn eerste item bij Editie NL. Eerder die week werd ik gebeld door Het Parool om mijn mening te delen met betrekking tot een groeiende trend die al dan niet passend zou zijn op de werkvloer. Want .... loop je eigenlijk voor gek als je in je dinotrui op kantoor verschijnt? Best spannend om als expert gevraagd te worden. Je wilt natuurlijk geen onzinnige dingen zeggen en daarbij weet je ook nooit van te voren wat ze uiteindelijk voor de uitzending gebruiken. Nieuwsgierig? Bekijk het item hier terug. 

 

3. Met een pagina quote in de ELLE september issue

Op persgebied had ik dit jaar niets te klagen. Naast dat mijn stukken als (online) editor regelmatig gepubliceerd worden in bijv. L'Officiel NL en F.A.L.L. Magazine word ik zelf ook steeds vaker gevraagd voor een interview. Freelance modejournalist Bregje Lampe belde me om mijn visie en expertise te delen rondom personal shopping in Nederland. In het artikel 'Winkelhulp' wordt o.a. gekeken naar de opmars van personal shopping services in grote retail bedrijven. Te gek om ook hier als expert een bijdrage te mogen leveren. Wie wil er nu niet met naam en toenaam in dé september issue, hét modenummer van het jaar?!

Mensen vragen mij vaak hoe ik dit allemaal doe als moeder van twee, maar ik weet uit praktijk dat ik echt niet de enige moeder ben met een freelance carrière. Daarbij geeft het freelance zijn mij de vrijheid om mijn eigen werktijden te bepalen. Ik werk dus op die uren van de dag dat mijn kinderen mij niet 'nodig' hebben en ben thuis op de momenten waarop zij ook thuis zijn. Ik kook iedere avond en eet samen met mijn gezin. Daarnaast is donderdag mama-dag en ben ik gewoon thuis. In de avonduren sla ik regelmatig mijn laptop nog een keer open of ben ik aanwezig bij (pr)events.  

Natuurlijk ben ook ik wel eens moe of zit de boel systematisch tegen. Gelukkig heb ik genoeg inspirerende vrouwen om mij heen die mij motiveren iedere dag weer mijn beste beentje voort te zetten. Deze vijf Amsterdamse power vrouwen beïnvloeden mij ieder op hun eigen manier en vormen gezamenlijk een fijne plek om op terug te vallen of juist om naar op te kijken. 

1. Work motivator - Emilie Sobels, 2. Consciousness inspirator - Nina Pierson, 3. Sustainable awakener - Willa Stoutenbeek, 4. Creative innovator - Karlijn Boersma & 5. Foodloving connector - Floor Eizema

never forget, sharing equals growth.

Ik wens iedereen een toffe NYE dit weekend en een te gek 2017. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in! I'll see you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior, wedding & kids inspiratie deel.

lfs. Selina

Comment