blog fashion kids style trends stylist shopping

In deze blogreeks neem ik jullie mee in mijn pre-wedding avonturen. Ons huwelijk staat gepland voor volgend jaar mei en alhoewel dit nog ver weg klinkt zijn de voorbereidingen in volle gang. In deze vierde editie alles over 'Het Nieuwe Trouwen'.

Judith & Vivian zijn het kloppende hart achter Neerlands leukste trouwbeurs, Engaged. Komende februari staat de volgende editie gepland. Op 25 en 26 februari kun je de meest trendvolle trouwbeurs van Nederland weer bezoeken, ditmaal in de cruise terminal in Rotterdam.  

Vorig jaar bezocht ik Engaged en was ik aangenaam verrast. Het was toen  nog kleinschalig, maar de aanwezige vendors waren geïnteresseerd, professioneel en gepassioneerd over hun werk. Het was met name een hele stap voorwaarts van alle andere trouwbeurzen waar je naar mijn idee al 20 jaar hetzelfde krijgt voorgeschoteld! 

Er is de laatste 5 jaar veel verandert in de Nederlandse bridal bizzEen bruiloft hoeft niet langer aan een bepaald plaatje te voldoen, dus wie er ook trouwt en hoe je ook trouwt: alles kan, alles mag. 'Het Nieuwe Trouwen' houdt in dat je je bruiloft volledig naar eigen smaak en los van regels, tradities en verwachtingen bedenkt, ontwerpt en organiseert. 

Het boek van Judith & Vivian staat bol van ideeën en tips! Het boek is nog niet te koop, maar je kunt het al wel pre-orderen via de webshop.  

'Het Nieuwe Trouwen' is niet alleen de titel van dit leuke boek, maar ook een groeiende trend onder veel (jonge, creatieve) bruidsparen. Zo willen veel bruiden niet langer trouwen in een strapless A-line, maar in een jurk die hun persoonlijke stijl en de mode van nu reflecteert. Nontraditional bridalwear is in opkomst en wordt gelukkig ook steeds betaalbaarder.  

Als fashion editor voor The Perfect Wedding schreef ik er onlangs ook al een artikel over. "Ik wil er op mijn trouwdag natuurlijk als een bruid, maar vooral ook als mezelf uitzien!" Ik heb mijn Jenny Packham dream dress inmiddels gevonden, maar dat ging zeker niet vanzelf. Na mijn speurtocht door Nederland kan ik twee bruidszaken van harte aanraden. 

Alle moderne en modebewuste bruiden stuur ik bij deze en masse naar Wild at Heart Bridal (Nijmegen) en Bloomfeld Luxury Bridal (Middenbeemster). Twee bruidszaken met geweldige service en een fashion forward collectie.

Trouwen anno 2016 is te gek, maar vraagt productioneel ook veel van het bruidspaar. Daar kunnen de meeste van ons wel wat hulp bij gebruiken. We zijn nu eenmaal niet allemaal een geboren organisatie talent. Ik vind het persoonlijk heerlijk en verzorg vaker de styling & productie tijdens events. De boeklancering van Rens Kroes bijvoorbeeld en het persdiner van ons eigen Waar Amsterdam Eet

Als bride to be ga ik momenteel helemaal los op de pre-productie, maar op de dag zelf wil ik graag alles uit handen geven en alleen maar genieten. Ik ging dus op zoek naar een wedding planner die onze stijl en smaak begrijpt en die daarbij weet van aanpakken, want met drie verschillende locaties op één dag (plus nog een afterparty incl. vierde locatie op dag twee) kunnen er onderweg heel wat dingen misgaan. 

Gelukkig hoefde ik niet ver te zoeken! Lotte van den Hout - WithLotte kende ik al langer en is een geweldige wedding planner. Niet verwonderlijk dus dat zij haar eigen serie heeft op LINDA.tv. Bekijk hier afl. 6 van 'Dagboek van een weddingplanner'. 

Ik kan nog uren doorgaan, maar de rest bewaar ik voor de volgende editie. Ondertussen kun je nóg meer wedding-weetjes vinden in mijn blogserie voor The Perfect Wedding.nl.

 

Make it memorable and do it your way!

 

See you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, wedding, interior & kids inspiratie deel.

lfs. Selina

Comment