treasure hunting - minimalistische wannahaves

Dat ik een fan ben van minimalistische kleding is geen geheim, maar alleen kleding is niet genoeg om een volledige look te creëren. Vandaag deel ik dus mijn minimalistische wannahaves. Sieraden, tassen en kleding waar je heel hebberig van wordt!

Onlangs interviewde ik Desiree Kleinen (van REE PROJECTS) voor F.A.L.L Magazine. Deze ontdekking en ontmoeting was zo leuk dat het me inspireerde om al mijn minimal favorites eens op een rijtje te zetten. 

1. REE PROJECTS - Laat ik dan ook maar meteen beginnen met mijn laatste ontdekking. Dit Nederlandse label werkt uitsluitend met natuurlijk gelooid Italiaans leer en wordt geproduceerd in Italie en Portugal.  In haar ontwerpen staan kwaliteit samen met draagbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en een karaktervolle tijdloosheid voorop. 

Qua prijsklasse zweeft REE PROJECTS ergens tussen Céline en & Other Stories. Een gat in de markt die drastisch toe was aan een waardevolle invulling. Op dit moment kun je vanaf €299,00 instappen en lopen de prijzen daarna op naar max €699,00

2. KOVA - De Russische Katie Kovalenko zoekt de grenzen van fine jewellery op. Haar debuutcollectie met eigeninnige ringen, chokers, earcuffs en -studs worden gekenmerkt door strakke lijnen en geometrische vormen. Hierdoor ontstaat een conceptueel, modern en vooral ook draagbaar beeld. Breng wel een dikke portemonnee mee, want de prijzen starten bij €3600,00! 

Iets minder te besteden? Monocrafft, Ivy & Liv en Studio Collect hebben ook hele fijne collectie. 

3. First Of August - Dit Amsterdamse mens- en womenswear label staat al een paar jaar in mijn persoonlijke top 5. Een interview met FoA founder Karlijn Boersma staat dan ook al tijden in de planning. Afgelopen maand bezocht ik ook de FoA. Academy. Een lezing avond waar jonge onderzoekers hun onderzoeksproject op het gebied van mode en sociaal culturele trends kunnen delen met een breed publiek. Heeft mode ook nog echt iets te betekenen? FoA. Academy is een avond vol analyse, inspiratie en discussie om de mogelijke oppervlakkigheid van mode te doorgronden.

FoA. kenmerkt zich door minimale keuzes met maximale wow factor. Denk hierbij aan stijve of juist flowy materialen en het speels omgaan met proporties en snit.   

Ph.Credit Jeftha Pattikawa (FoA)

Ph.Credit Jeftha Pattikawa (FoA)

Andere minimalistische merken die je zeker eens moet checken zijn Nobody Has To Know, COS, Emerson Fry en bijvoorbeeld AM\WESTEN.

You don't need much to look memorable.

Dat was het voor nu. I'll see you next week of gewoon straks via Instagram of Pinterest

lfs. Selina