blog fashion kids style trends stylist shopping

Yes, de lente is begonnen! We kunnen weer naar buiten. Het park, het bos en met een beetje geluk zelfs een dagje naar het strand. Omdat kinderen groeien als kool hebben ze ieder seizoen weer nieuwe basics en trend pieces nodig. Vandaag deel ik mijn laatste ontdekkingen in kids fashion.  

Ze blijven maar groeien, ongelooflijk! Als volwassene investeer je in kwalitatieve basics en vul je die per seizoen aan met een aantal trend pieces. Van die eyecatchers die je basisgarderobe upgraden naar het huidige modebeeld. Bij kinderen heeft het investeren in mooie/dure basics weinig zin aangezien ze er vaak na een paar maanden alweer zijn uitgegroeid. 

Ik zweer daarom bij de HEMA. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik ideaal. Ook de conscious lijn van H&M kids heeft fijne basiskleding. Natuurlijk kun je er ook meer aan uitgeven wanneer je portemonnee dat toestaat. In dat geval ben ik erg fan van Petit Bateau (met name voor het ondergoed en de pyjama's) en Gray Label.  

En dan nu het leukste onderdeel, trend pieces. Want ja, wees eerlijk al die uni-colored basics kunnen wel een opsteker gebruiken. Sinds mijn laatste mommy-post heb ik weer heel wat nieuwe ontdekkingen gedaan. Laten we beginnen met mijn meest recente vondst. 

1. Minna Parikka Shoes

Nu was ik al wel een tijdje bekend met het merk, maar toen ik deze cute little bunny sneakers in de etalage bij Piccolino zag staan (wat mij betreft de beste kinderschoenenzaak van Nederland) ging ik bijna gillen! En ... voor moeders die het leuk vinden om als fashiontwins met hun kleintjes door het leven te gaan, ze verkopen ze ook in grote maten. De Bunny sneakers zijn verkrijgbaar vanaf mt. 17 tot mt. 34 en zijn oplopend in prijs van €130,00 - €245,00 euro. 

2. SWAYS

De Deense regenjassen gigant RAINS heeft er een broertje bij. SWAYS heeft alle technische kwaliteiten van zijn grote broer alleen dan een stukje kleiner. De jasjes beginnen bij mt. 110-116. De allerkleinsten moeten dus nog even wachten voordat zij in een SWAYS jasje door regen kunnen banjeren. Alle jasjes zijn unisex al hebben ze er voor de meisjes ook nog een paarse variant bij gedaan. Naast regenjassen verkopen ze ook regenbroeken, waterafstotende vissershoedjes en rugzakjes. De regenjassen kosten €66.93 euro. Je vind ze de webshop en ze zijn deze zomer exclusief verkrijgbaar bij de Bijenkorf.

3. Little Remix

Ook het dameslabel Designers Remix heeft er een dochter bij. Met Little Remix gaat Charlotte Eskildsen gewoon verder waar ze gebleven was. De basics zijn hier ver te zoeken it's all about making a fashion statement. De huidige SS/16 collectie bevat veel zwart, wit en warme pasteltinten. Er is veel gekozen voor uni-color items en/of sets die volledig worden uitgevoerd in eenzelfde stof. De collectie voelt volwassen aan en past wat mij betreft vooral bij meiden vanaf 8 á 9 jaar. De prijzen liegen er (helaas) niet om en liggen tussen de €65,00 - €340,00 euro.

De lente komt eraan, Time to go shopping!

Dat was het weer voor nu. See you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik dagelijks mijn portie fashion, kids & interieur inspiratie deel. 

lfs. Selina

Comment