blog fashion kids style trends stylist shopping

Sinds de komst van de mini-me-revolutie zijn kids brands net zo up to date en vooruitstrevend als diens oudere broers en zussen. Of het nu gaat om interieur, kleding of accessoires kids items zijn te gek! 

Niet alleen kinderen hebben oog voor hun persoonlijke stijl, ook hun stadse papa's en mama's zorgen er graag voor dat hun kleintje er stylish bij loopt. Naast de groeiende vraag naar mini-me-items zijn kinderen ook op een jongere leeftijd bewuster bezig met hoe zij eruit zien en hoe zij zichzelf kunnen presenteren. 

En of dit nou een gezonde ontwikkeling is of niet het resulteert in ieder geval in een creatieve stroom aan vernieuwende kids producten. Grappig om te zien dat in deze 'nieuwe' keuzes vaak wordt teruggegrepen op klassiekers. Blank houten speelgoed, lappenpopjes en hoogwaardig constructie materiaal. Allemaal dingen waar de ouders van nu vroeger zelf mee speelde. 

Daarbij zie je in kinderkleding twee duidelijke trends; knallende prints of juist modern & minimalistisch. Mooie voorbeelden van deze twee tegenhangers zijn bijv. Mini Rodini en MINI X STYLE versus Gray Label en Mini Basic. Daarnaast zijn zoete pasteltinten in combinatie met het harde zwart/wit een streetstyle hit. Dit is ook goed te zien op de Nederlandse Insta accounts van Citymom.nl en Eef Lillemor

Deze 3 toppers van eigen bodem laten precies zien hoe het moet. Alle drie tappen ze in op de laatste (kids) trends of het nu gaat om mode of interieur items. 

1. CarlijnQ - Voor toffe printjes moet je bij CarlijnQ zijn. Dit lifestyle brand brengt niet alleen fijne unisex kleding, maar ook bedlinnen, posters en bijvoorbeeld muurstickers. 

2. Maison Deux - Na de geboorte van hun tweeling moesten de oprichters van Maison Deux al heel snel weer afscheid nemen van een kindje. Deze turbulente start inspireerde hen om een collectie geweldige producten te ontwerpen waarbij de Iconic Rockers de show stelen. Zelf ben ik ook weg van de pins die een mini versie zijn van de hedendaagse hobbelpaardjes. 

3. Donsje Amsterdam - We kennen Donsje allemaal wel van de fijne slofjes en sandalen, maar sinds kort hebben zij hun collectie uitgebreid met super leuke kindertasjes die je ook gelijk allemaal wilt hebben! De panda, de wasbeer en natuurlijk de watermeloen (de nieuwe ananas van deze zomer) zijn mijn favoriet. 

Voor kids met een eigen verhaal.

See you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior & kids inspiratie deel. Oh, nog een laatste tip. Onlangs opende in de Amsterdamse Jordaan Archive Store. Een lifestyle store voor het hele gezin die zeker een bezoekje waard is!

lfs. Selina

Comment