blog fashion kids style trends stylist shopping

Zomaar gevonden via mijn favoriete 'zoekmachine', Instagram. Balagan is een leather label uit Polen en hun versie van de ballerina zou zomaar eens de nieuwe it-shoe van alle streetstyle fanaten kunnen worden! 

Balagan Opera Shoes  -  €83,00

Balagan Opera Shoes -  €83,00

Team Balagan bestaat uit een vrouwelijk duo met een HQ in Warschau en Tel Aviv. Het merk voegt de eenvoudige elegantie van Pools design samen met de casual doch universal look die karakteristiek is voor Israël en Tel Aviv in het bijzonder. 

Er wordt uitsluitend gewerkt met hoogwaardige producten en natuurlijk gelooid leer. Toch zijn de prijzen zacht. Zo betaal je voor de YOM M canvas handtas met leren hengsel €36,00. De duurdere tassen zoals de MASA backpack zijn volledig van leer, maar met het bescheiden prijskaartje van €171,00. 

Helaas is Balagan nog niet in Nederland te koop, maar via Transparant Shopping Collective wel voor heel Europa online te bestellen. Daarbij gaat 3,5% van je uitgaven naar een goed doel. Tijdens het 'afrekenen' geef je zelf aan welk initiatief jij wilt steunen. TSC is opgezet door Balagan en Elementy. Ze wilde een platform creëren op basis van deze drie pijlers. 

1. Transparency of price

2. Transparency of production

3. Social trust program

Weer een heel mooi voorbeeld van sustainable & fair trade ondernemerschap. 

who says fair trade fashion is dull?!

See you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior & kids inspiratie deel. Meer fair trade fashion? Bekijk dan mijn voorgaande posts over REE PROJECTS, Rhumaa, REAL FAKE STUDIOS en LENA The Fashion Library

lfs. Selina

 

Comment