blog fashion kids style trends stylist shopping

In deze blogreeks neem ik jullie mee in mijn pre-wedding avonturen. Ons huwelijk staat gepland voor volgend jaar mei en alhoewel dit nog ver weg klinkt zijn de voorbereidingen in volle gang. In deze eerste editie zoom ik in op fashion forward bridal wear. In Nederland zeer moeilijk te vinden, maar ik stuitte op een winkel die het bezoeken meer dan waard is!

Screen shot 2016-06-17 at 10.26.44 AM.png

Als moderne, modebewuste bruid is het (helaas) een uitdaging om in Nederland een jurk te vinden die bij je past. In mijn (online) zoektocht kwam ik geweldige merken met geweldige jurken tegen, maar veel van deze labels zijn in Nederland niet te koop. 

Na wat research heb ik een must-visit lijstje gemaakt. Jammer genoeg werd het al snel duidelijk dat wat ik zoek (een full lace jurk met lange mouw, een modern silhouet en fashion forward twist) niet is wat de gemiddelde Nederlandse bruid zoekt. Conclusie van de verkoopsters: "We weten precies wat je bedoelt, maar wij kopen het niet (groots) in. Ga naar Parijs of Barcelona, daar kun je dit soort jurken vinden." Dit teleurstellende bericht was de druppel en dus ging ik opzoek naar een toffe ontwerper.

In Nederland kom je dan al snel bij grote namen als Claes Iversen en Jan Taminiau. Toch werd mijn aandacht getrokken door David Laport die onlangs nog breed in het modenieuws was doordat zijn jurken werden gedragen door Solange Knowles (inderdaad het zusje van) en pop artiest, Sia. Na een kopje koffie met deze super leuke man was het voor mij zo klaar als een klontje; David Laport gaat mijn jurk ontwerpen! 

Toch heeft dit verhaal nog een twist. Ik beloofde jullie niet voor niets de gouden tip voor het vinden van een moderne bruidsjurk in Nederland. Net toen ik mijn handdoek in de ring had gegooid en had gekozen voor een andere weg werd ik getipt door Lotte van den Hout, misschien wel de beste en sowieso de fijnste wedding planner van ons land (meer info via WithLotte.com). Er zou binnenkort een nieuwe bruidszaak worden geopend in Nijmegen en dat beloofde het bekende gat in de markt te dichten. Toen ik de website bekeek was ik direct enthousiast! Ik nam contact op met de eigenaresse en een dag voor de officiële opening had ik een pasafspraak bij Wild at Heart Bridal in Nijmegen.

"Wild At Heart Bridal is a unique bridal boutique for the modern bride and unique women with a strong sense of identity. Women who are funny, adventurous, romantically wild at heart and who don't want to conform to the traditional ways."  

Zeg nou zelf, daar hoef ik niets meer aan toe te voegen, toch?! Haast alle in-store labels zijn in Nederland alleen hier verkrijgbaar wat deze zaak een bijzondere uitgangspositie geeft. Nontraditional wedding gowns, daar gaat mijn modehart sneller van kloppen en bij Wild at Heart bleek ik aan het juiste adres. Ik ga natuurlijk nog niet verklappen of ik hier daadwerkelijk dé jurk heb gevonden, maar hieronder vind je wel een mooi overzicht van mijn favorieten uit de huidige collectie. 

Think out of the box and say yes to the nontraditional dress!

I’ll see you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie fashion, kids en interior inspiratie deel. En ben je binnenkort te gast op een bruiloft? Ik tip hier 12 betaalbare wedding guest dresses die je ook na de festiviteiten nog graag draagt! 

Lfs. Selina

Comment