blog fashion kids style trends stylist shopping

Ieder seizoen bedenken de modehuizen weer iets nieuws en voor wie het te duur is (en de vraag is natuurlijk voor wie niet) om ieder seizoen een totaal nieuwe garderobe aan te schaffen zijn accessoires dé oplossing! Deze relatief goedkope eyecatchers zorgen ervoor dat jij er in een oogwenk up to date uitziet.  

Accessoires zijn te gek om je huidige garderobe in het nu te krijgen. Mijn zusje was hier altijd al een ster in en de laatste jaren ben ook ik steeds meer het praktische nut van goede accessoires gaan inzien. Daarnaast kun je vaak relatief goedkoop aan toffe accessoires komen. Je kunt natuurlijk voor de grote modeketens zoals H&M, Zara & Monki kiezen, maar zelf kies ik graag voor kleine startende labels. 

Deze verkopen vaak een kleine opgaven waardoor je een unieker item kunt dragen voor een aantrekkelijke prijs. Daarbij heb je vaak direct met de ontwerper zelf te maken en kun je ook het productieproces gemakkelijk traceren. Zo kun je een bewuste keuze maken. 

Dan nu over naar de trends van dit seizoen. 

1. Tiara time - geloof het of niet, maar tiara's zijn overal. Ook overdag en ook in combinatie met iets anders dan Assepoester's baljurk. Dit kroonjuweel is deze zomer niet langer alleen weggelegd voor royals, maar werd tijdens de ready-to-wear show van Saint Laurent zelfs gecombineerd met grunge inspired streetwear. Ook streetstyle queen Miroslava Duma (foto 2) droeg een Chanel headpiece tijdens Paris fashionweek. 

2. Graphic bags - strepen, zigzag patronen, cirkels en het liefst in combinatie met primaire kleuren daar gaat het om in deze graphic trend. Kenzo, Chanel en Stella McCartney laten zien hoe zij deze trend interpreteren en dat verschilt toch niet zo gek veel van elkaar, toch?

3. XL oorbellen - Niet per se extra groot (mag wel), maar vooral extra lang! Mismatching, oftewel twee verschillende oorbellen, is hierin ook een trend. Met deze statement pieces hoef je je geen zorgen te maken over je simpele outfit. De twee versterken elkaar juist!

4. pins - Geen broche, maar een pin. Een super fun speldje, vaak met een grapje erin verwerkt, maakt van ieder basis item een hit. Je kunt je denim jacket en mee vol hangen, hoewel ik liever ga voor clean en simpel. Ik kies voor één pin en draag hem altijd op mijn hart, links dus ;-).  Deze van Coucou Suzette zijn erg favoriet en o.a. verkrijgbaar bij T.I.T.S. store.   

Accessories are the key to a complete look. 

Dat was het voor nu, I’ll see you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie fashion inspiratie deel.

Lfs. Selina

Comment