blog fashion kids style trends stylist shopping

Het is zeker niet de eerste keer dat ik aandacht besteed aan sustainable fashion en zeer waarschijnlijk ook niet de laatste. Er komen steeds meer mooie duurzame keuzes bij en dat moet gevierd worden. Vandaag weer drie toppers! 

De tijd dat sustainable fashion gelijkstond aan geiten-wollen-sokken gedoe is echt allang achter ons. Toch blijven duurzame merken vaak moeilijk vindbaar en dus deel ik vandaag weer drie toppers om aan je lijstje toe te voegen. Treasure hunting is mijn grootste hobby. Of het nu gaat om food, fashion, het vinden van het leukste hotelletje of de beste schoenmaker deze quality seeker gaat tot extremen.

Zo zit mijn kapper (Hairplace), waar ik al meer dan 10 jaar kom, in IJmuiden (en, ja hier ging ik ook al naartoe toen ik nog in Den Bosch woonde), mijn tandarts zit in Den Bosch en de beste kinderkapper vind je in Vlijmen. Oh, en om nog even door te gaan de beste koffie drink je bij Scandinavian Embassy (de Pijp), de fijnste store service krijg je bij Tenue de Nimes (Elandsgracht) en voor exclusieve schoenen moet je natuurlijk bij Mayke (Oisterwijk) zijn. 

Jup, ik ben dol op treasure hunten. Ik wil altijd weten wie de eigenaar is en wat het verhaal is achter het merk. Hoe is het geproduceerd, waar komt het vandaan, waarom zijn ze het ooit begonnen, enz., enz.  Deze ontdekkingsdrang brengt me vaak op onverwacht leuke plekken en ontmoetingen met interessante mensen. Zo ook deze drie duurzame modemerken.

1. RAKHA - "Rakha is made for independent, down to earth dreamers with a focus in comfort and simplicity; the essentials of everyday life." Tja, moet ik daar nog iets aan toevoegen? Dit Britse label heeft het wat mij betreft helemaal begrepen. De klassiekers vormen de basis en het designteam van nu doet de rest. Daarbij worden alle producten gemaakt van eco-vriendelijk of hergebruikt materiaal dat biologisch afbreekbaar is en/of re-cycled kan worden.

2. NOUMENON - Jee, altijd leuk om een merk van eigen bodem te kunnen promoten en het Amsterdamse Noumenon is het zeker waard. Dit project werd gestart door vegan vlogger en AMFI graduate, Dena Simaite. Noumenon is een veganistisch en duurzaam modemerk dat ervan overtuigd is dat ethiek en stijl perfect samengaan. De debuut collectie is een capsule collectie van negentien kledingstukken gemaakt van 100% natuurlijk linnen, hennep, lyocell en rest materiaal. Had ik al gezegd dat de website afgelopen vrijdag lanceerde? Snel gaan kijken, dan ben je sowieso één van de eerste met een Noumenonnetje op haar rug. 

3. MATT & NAT - Het idee achter MAT(T)erial en NATuur kwam oorspronkelijk tot leven in 1995, in het Canadese Montreal. Matt & Nat leeft en ontwerpt met het motto, "Live Beautifully" in het achterhoofd. Wat in praktijk betekent dat ze vanaf het begin vastbesloten waren om zonder dierlijke materialen te werken. In de loop der jaren werd er geëxperimenteerd met verschillende gerecycleerde materialen, zoals gerecycled nylon, karton, rubber en kurk. Sinds 2007 wordt ook de voering (duurzaam) gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen. 

Sustainability is a choice worth making.

See you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior & kids inspiratie deel.

lfs. Selina

Comment