blog fashion kids style trends stylist shopping

Zoals Vogue's Editor in Chief, Karin Swerink al zegt in haar voorwoord van het fameuze september nummer; "Breek de regels". De moderegels wel te verstaan en wellicht onderweg ook af en toe een flinke schop tegen de wet. Gewoon omdat het kan. En waar het volgens de wet eigenlijk niet mag, mag het in modeland zeker wel! Sterker nog je wordt komend seizoen van alle kanten aangemoedigd om eens lekker uit de band te springen.

Er zijn altijd trends en die zullen er ook altijd blijven, maar de trend waarbij de catwalk ons oplegt wat wij de komende tijd zullen dragen is voorbij. De streetstyle sterren van deze wereld hebben de runway als het ware overgenomen. Ze gaan op creatieve wijze om met de mode die voorhanden is en creëren hun eigen beeldtaal. Hierbij heb ik het overigens niet (alleen) over al die mode bloggers met honderdduizenden volgers, maar zeker ook over de creatieve geesten in onze eigen stad. 

Mijn favorieten influencers zijn v.l.n.r. Linda Tol (lindatol.com), Pernille Teisbaek (lookdepernille) en Leandra Medine (ManRepeller). 

Regels, welke regels?

We lappen de regels het komend seizoen veelvuldig aan onze hoge lieslaars en daar word ik persoonlijk heel blij van. Mode en trends zijn geweldig, maar kunnen ook overweldigend werken. Door de vele collecties (soms wel 8 per jaar) en de continue aanwas van nieuwe items zie je door de bomen het bos niet meer. 

Ik schreef al eerder een blogpost over het vinden van je persoonlijke stijl. Een proces wat begint met een flinke closet-clean-up en eindigt met een garderobe die, in al zijn tijdloosheid, laat zien wie jij nu bent. Daarbij is het belangrijk dat je weet wie je bent, wat werkt voor jouw figuur  en wat je wilt uitstralen. 

Ik vind het tof om mijn persoonlijke stijl terug te laten komen in alle aspecten van mijn leven. Mijn kleding, mijn Instagram account, maar bijv. ook mijn interieur vertelt één en hetzelfde verhaal. Het langzaam toewerken naar de perfecte harmonie is iets waar ik me totaal in kan verliezen. 

Deze passie voor storytelling, treasure hunting en branding ligt aan de basis van mijn werkzaamheden als image consultant. Niets leukers dan om in iemands huid te kruipen en van daaruit passende, doch vernieuwende, keuzes te maken en zo bij te dragen aan het persoonlijke (stijl)verhaal van een persoon of merk. 

One style, one story, that's me.

See you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior & kids inspiratie deel.

lfs. Selina

Comment