blog fashion kids style trends stylist shopping

Vorige week dinsdag bezocht ik SHOWROOM ROOMSHOW; een presentatie waarbij vijf Nederlandse designers hun nieuwste collectie lieten zien. Lisa Konno & Karin Vlug trapte de show af met een interactieveperformance. En het bleef nog lang onrustig.....

Naast de 'COLLECT' collectie van Lisa Konno & Karin Vlug, lieten ook Barbara Langendijk, Schueller de Waal en Camiel Fortgens hun collectie zijn. Allen kozen zij voor een interactieve vorm. Zo werd de backstage bij Camiel naar de frontstage gehaald. Zo kreeg het publiek een inkijkje in de mysterie en hysterie van de achterkant van een fashion show. Barbara Langendijk werkte samen met danseres, Yevgeniia Lavrenchuck die een poëtisch monoloog combineerde met een dansstuk. 

Ph. Credit -  Team Peter Stigter

Ph. Credit - Team Peter Stigter

Sparen, veranderen & vervangen - Designers Lisa Konno & Karin Vlug hebben samen een never ending/infinity kledingstuk ontworpen. Zo kan het basis shirt gemakkelijk veranderen in een jurk of jumpsuit. Je kunt de verschillende onderdelen uit de collectie verzamelen, zoals verschillende mouwen en kragen, die aan te passen zijn aan je persoonlijke voorkeur. Als een deel van het kledingstuk beschadigd kan dat specifieke deel worden vervangen, waardoor niet het hele stuk verloren gaat. 

Deze duurzame insteek is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Waar Lisa in haar vorige shows aandacht vroeg voor de beroerde arbeidsomstandigheden in de hedendaagse mode-industrie  en overconsumptie, is Karin bezig met het ontwikkelen van innovatieve productiemethoden waarbij naaien niet nodig is. Uit de samenwerking is ‘COLLECT’ ontstaan. 

Alle onderdelen worden verbonden door een knopensysteem wat de vrijheid biedt om je items aan te passen. Zo creëer je keer op keer een compleet andere look. Voor de collectie zijn poplin katoen, chambray en gerecyclede shawls gebruikt. 

A new approach to your wardrobe.

See you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior & kids inspiratie deel.

lfs. Selina

Comment