blog fashion kids style trends stylist shopping

In deze blogreeks neem ik jullie mee in mijn pre-wedding avonturen. Ons huwelijk staat gepland voor dit voorjaar en alhoewel dit nog ver weg klinkt zijn de voorbereidingen in volle gang. In deze vijfde editie draait alles om productie. Hoe doe je dat zonder om te komen van de stress?!

ph. by Chymo & More

ph. by Chymo & More

Ah, l'amour, heerlijk natuurlijk en dat aanzoek is ook hemels. Maar dan moet de daad bij het woord gevoegd worden en hangt ineens de druk van het ontwerpen en organiseren van een bruiloft boven je hoofd. Een bruiloft is super als gast, maar als organisator is het ineens a different ballgame. Van schrik zou je zomaar eens een veel te dure wedding planner kunnen inschakelen, maar wees gerust jij kan dit ook. Met een beetje logisch nadenken kom je al een heel eind. 

Persoonlijk ben ik dol op event producties. Mijn Excel bestand beslaat 5 tabbladen met ieder 2 tot 4 pagina's. Denk aan lijstjes van lijstje, kleurenschema's en andersoortige overzichten. Ik ben hierin nogal een nerd en ik vind het heerlijk om dingen overzichtelijk onder elkaar te zetten. Diep van binnen ben ik namelijk een totale chaoot en deze lijstjes zorgen vooral voor de nodige rust, reinheid en regelmaat in mijn eigen hoofd! En dan heb ik nog niets gezegd over alle werkbestanden naast het grote Excel bestand. Excel is zeg maar mijn HQ, daar moet ik in één oogopslag kunnen zien hoe de dingen ervoor staan.

Ik neem het je totaal niet kwalijk als je niet van plan bent om het zo uitgebreid aan te pakken, maar om je een eindje op weg te helpen deel ik 10 persoonlijke tips voor een stressvrije voorbereiding. 

 

Excel is zeg maar mijn HQ, daar moet ik in één oogopslag kunnen zien hoe de dingen ervoor staan.

1. Dé datum - Geen bruiloft zonder datum. Dit staat dan ook boven aan het lijstje. Geef jezelf ruim de tijd en neem zeker een jaar tot 18 maanden om je bruiloft in alle rust te plannen. 

2. Make the call - Bel gerust een jaar van tevoren met het gemeentehuis om jullie gekozen datum te reserveren. In mijn geval had ik 15 maanden van tevoren nog keus uit twee beschikbare tijdstippen. Ja, daar schrok ik dus ook van! 

3. Inspiratie - Maak een Pinterestbord aan, gooi het woord wedding in de zoekbalk en klik werkelijk alles aan waar je oog op valt. Er zal waarschijnlijk al snel een rode lijn ontstaan, waardoor je alle overige beelden weer kunt verwijderen. Zo kun je beginnen met het samenstellen van jullie wedding theme. En nee, dan bedoel ik niet het Oriëntaals loungen van Lorna (Rob's grote tuinverbouwing), maar wellicht een kleurenschema dat je wilt gebruiken voor de uitnodigingen en de (aan)kleding op de dag zelf.

4. Begin met boeken - Het tweede onderdeel waar je niet te lang mee moet wachten is het vastleggen van je trouwlocatie(s) en je foto en/of videograaf. De beste plekken zijn namelijk altijd vol, tenminste zo lijkt het. Hier een aantal van mijn favoriete fotomakers; Kee & Kee, Alice Mahran, Suegraphy en Chymo & More

5. De checklist - The Perfect Wedding heeft super handige planningtools online staan. Deze zijn gratis te downloaden. Ik gebruik de wedding checklist. Deze laat precies zien wat je op welk moment zo'n beetje gedaan moet hebben. Heel handig om om de zoveel tijd even te checken of je nog in check bent. En als je dan nog niet genoeg gecheckt hebt, dan maak je dus gewoon even een Excel bestandje aan, hahaha!

6. Ga voor duurzaam - Ondanks de charme van een mooi geprinte uitnodiging hebben wij, en met ons steeds meer bruidsparen, gekozen voor een digitale aanpak. Hiervoor hebben we een mailchimp account aangemaakt. Je kunt hierin met behulp van aanwezige templates gemakkelijk zelf een mooie uitnodiging vormgeven. Daarbij is het handig dat je gasten de uitnodiging ook niet meer kwijt kunnen raken.   

7. Wedding website - Om nog even op deze digitale voet verder te gaan is het maken van een wedding website ook een voor de hand liggende keuze. Ook dit is een stuk minder werk dan je wellicht op voorhand denkt. Squarspace heeft een 6-tal wedding templates die gemakkelijk zijn aan te passen. Zien hoe wij dat hebben aangepakt? Bekijk dan hier onze versie.

8. Productie assistent - Waar je traditioneel een ceremoniemeester aanstelt om de dag zelf al het ren-en-vlieg-werk te doen kun je hiervoor natuurlijk ook een wedding planner inhuren. Deze hoeft namelijk niet per se je hele bruiloft te plannen, maar kun je ook alleen op de dag zelf inzetten. Zo hoef je ook geen familielid of goede vriend(in) te belasten met deze toch wel zware taak. Wij werken hiervoor samen met Lotte van den Hout van WithLotte, een andere fijne optie is Sabine de Vries van Over The Moon Weddings.

9. Het draaiboek - Het voelt misschien wat onwennig om je dag voor dat hij begint op de minuut af in te plannen, maar het loont wel om dit te doen. Zo voorkom je grote (wacht) gaten of juist momenten waarop je tijd te kort blijkt te hebben om bijv. van de ene naar de andere locatie te gaan. Deel je draaiboek op voorhand met je trouwgezelschap zodat zij met je mee kunnen kijken. Meer ogen zien natuurlijk meer dan dat ene paar van jouw. Wees wel selectief in met wie je dit deelt, meer ogen betekent vaak ook meer meningen and we all know what that means.

10. RelaxDat klinkt logisch, maar vormt met tijden toch een kleine uitdaging. Als je op voorhand in calculeert dat er dingen mis zullen gaan of langer zullen duren om geregeld te krijgen houd je aan het einde van de rit ineens tijd over. Nou ja, tijd over houden is misschien wat optimistisch, want er is natuurlijk altijd nog iets leuks te verzinnen om die extra tijd dan weer mee op te vullen. 

 

take it from me, you can pull this off!

 

I'll see you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior, wedding & kids inspiratie deel.

lfs. Selina

2 Comments