blog fashion kids style trends stylist shopping

Huh? Dat is wel een heel vreemde titel. Hoe kan ontspullen nu een shoptip zijn? Dat is dus precies wat ik wil bespreken in deze blogpost. Want hoe ga je van meer naar minder en van koopverslaafde naar minimalist? En misschien belangrijker nog, waarom zou je?

Meer, meer en nog eens meer. We kopen ons een ongeluk zonder af te vragen of we daar echt gelukkig(er) van worden. Tuurlijk, het aankoopproces levert instant gratification, maar doet weinig voor je geluksgevoel op langer termijn. Nu heb ik al meerdere blogposts gewijd aan mijn liefde voor minimalisme en opruimgoeroe Marie Kondo. Dus dat ik dol ben op ontspullen is geen verrassing. 

De methodiek die Kondo toepast is in essentie doodsimpel. Het gaat erom dat je jezelf de vraag stelt; 'Does it spark joy?' Brengt dit item je vreugde of ligt het gewoon onnodig in de weg te liggen? Hierbij is het belangrijk om met je hart te denken in plaats van met je hoofd. Je hoofd kan namelijk altijd wel een geldige reden bedenken waarom dit item nog niet weg kan. Heel misleidend van het hoofd. Het hart daarentegen is een puur instrument en kan volgens de KonMari methode ook als zodanig worden ingezet. Wanneer er geen harten-connectie meer voelbaar is met het voorwerp of kledingstuk kun je het dus laten gaan. 

Zo zegt Marie; "Een briefkaart heeft zijn taak volbracht wanneer je hem ontvangen en gelezen hebt." Daarna mag hij dus weg. Weg?! Jup, gewoon hup de papierbak in. Zo heb ik na onze bruiloft zeker 90% van de brieven en kaarten ontvangen, gelezen en daarna weggedaan. Of ik ze mis? Nope. De overige 10% wilde ik graag bewaren om in ons trouwalbum te plakken als tastbare herinnering. Nieuwsgierig naar wat ik nog meer heb weggegooid, verkocht en doorgegeven na ons huwelijksweekend? Lees dan hier verder. 

Opgeruimd!  €18,95 via Bol.com

Opgeruimd! €18,95 via Bol.com

Ontspullen, reorganiseren, back to basic. Noem het beestje bij de naam die jou het meeste aanspreekt, maar waar het om gaat is dat je huis, je garderobe en jijzelf in balans komen. Het verbindingsproces van het innerlijk & uiterlijk is een zeer krachtig startpunt om eigenlijk je hele leven een grondig aan te pakken. Wanneer je garderobe laat zien wie jij bent is het ineens veel minder nodig om nieuwe aankopen te doen. Je hebt een persoonlijke stijl ontwikkelt en draagt kledingstukken die samen een doorlopend verhaal vertellen. Zo fijn als je een garderobe hebt die werkt voor jou! In Alter's 'Become who you are'- sessies doen we precies dit. Omdat ik pleisters plakken probeer te vermijden en graag inzet op een duurzame verandering bied ik deze sessies nu aan met een hele fijne eindejaarskorting! Meer weten? Klik dan hier

 

Ik geloof dat een krachtige connectie tussen het innerlijk & uiterlijk bijdraagt aan een authentiek geluksgevoel. Met Alter wil ik dit helpen realiseren bij anderen. 

 

Wie ook druk zijn met bewuster leven en met name bewuster kopen zijn Bedrock founder, Nina Pierson en stylist & influencer Nicole Huisman. Via And See geven zij ons een interessante inkijk in het proces van meer naar minder. Nina, koopverslaafd (mag ik dat zeggen? #jadatmagikzeggen) komt er met behulp van een therapeut en een opruimcoach achter waar haar koopdrang eigenlijk vandaan komt. Styliste Nicole komt tot de ontdekking dat ze vastzit in een bepaald imago, maar wie is ze eigenlijk zonder al die kleren? 

Er staan inmiddels drie afleveringen online. Hieronder vind je aflevering #1 van de zesdelige documentaireserie, #minimylife. Erg benieuwd naar wat jij hier van vindt en welke stappen jij zou willen zetten naar een opgeruimd hart, hoofd en huis. 

En onthoudt; minder spullen is meer ruimte.

 

I'll see you all next month of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, stijltips & interieur inspiratie deel.

Liefs, Selina

2 Comments