blog fashion kids style trends stylist shopping

What do you wear on your wedding night?! Dat is de vraag waar ik zelf ook al een tijdje mee rondloop. In deze blogreeks neem ik jullie mee in mijn pre-wedding avonturen. Ons huwelijk staat gepland voor half mei en alle voorbereidingen zijn dan ook in volle gang. In deze zesde editie draait alles om lingerie en deel ik mijn leukste vondsten.

De huwelijksnacht

Een roemruchte nacht waarop het klaarblijkelijk de bedoeling is je nieuwe partner alle hoeken van de slaapkamer te laten zien terwijl je eigenlijk gewoon wilt slapen, want ze nou zelf zo'n trouwerij gaat je niet in de koude kleren zitten. Trouwen is hard werken, getrouwd zijn trouwens ook! Vroeg opstaan, in de maquillage, witte jurk aan, die schoon zien te houden tot aan het stadhuis en het liefst ook nog de uren daarna, de hele dag mooi zijn a.k.a. schouders recht en buik in en last but not least de hele dag op torenhoge hakken rondlopen terwijl je kleine teentje langzaam afsterft. Dus.....

Die huwelijksnacht is volgens mij lang niet zo magisch als dat hij gezegd wordt te zijn. Net zoiets als die fijne roze wolk waar iedere moeder in lijkt op te gaan nadat zij bevallen is, niet dus. Maar ja, gooien we dan maar direct de handdoek in de ring? Nee toch zeker?! Wij modemeisjes zetten graag ons beste beentje voor en kleden ons naar hartelust naar iedere dresscode met de precisie van een hartchirurg. Ik ging dus opzoek naar mooie lingerie. Een tikkie sexy, maar wel wit en kant! Dat is nu eenmaal mijn nostalgische associatie met bruidslingerie. 

1. BHLDN

Je vindt hier alles – écht alles – voor een romantische, vintage inspired trouwdag. Van ringkussens tot caketoppers en van ‘wil je mijn getuige zijn’-kaarten tot confettikanonnen. De Amerikaanse webshop verkoopt bruidsurken, bijpassende sieraden, sluiers én lingerie. Het meeste is ook nog heel betaalbaar.  Nog een leuk feitje BHLDN oftewel Beholden is geïnspireerd door het Nederlandse woord behouden. Hieronder een aantal van mijn favoriete setjes uit de huidige collectie. 

v.l.n.r. Alimendra Lace Camisole & shorts - Malia Lace Bralette & Keyhole Briefs - Queen Anne's Lace Robe.

2. Mae's Sunday

Mae's Sunday is een lingerie en boudoir lijn met een verzameling van delicate, romantische en tijdloze pieces, voor de perfecte sensual Sunday. En dus wat mij betreft ook perfect voor je huwelijksnacht. Mae's staat voor kwaliteit, elk stuk is dan ook met aandacht en met de hand vervaardigd. Ze gebruiken de hoogste kwaliteit zijden stoffen in combinatie met Europese Chantilly. Dit alles levert echt unieke stukken. In Nederland vind je ze in Nijmegen bij Wild at Heart Bridal. Hieronder mijn favorieten:

v.l.n.r. Ara Shorts - Bordeaux Robe -  Dulcet Frill Bralette + Knickers - Lissome Frill Bralette + Dalliance High Waisted Knicker.

3. Love Stories Intimates

Eerder deze week las ik via Karine Bloem - Amsterdam Fashionweek dat het Nederlandse Love Stories Intimates een Bridal collectie lanceert en dat is natuurlijk goed nieuws voor alle bruidjes die opzoek zijn naar een kanten niemendalletje van eigen bodem. Zoals het Love Stories betaamt, bevat de mini-collectie de signatuur van het merk; een tikje eigenzinnig en ondeugend. Aanstaande bruiden kunnen helemaal los in de bralette met oversized strikken en een bijna onzichtbare string. Liever iets meer om het lijf? Er is ook een flirterig broekje aan de collectie toegevoegd. De delicate stukken zijn gemaakt van zijde en versierd met luchtige kanten stroken en fijne ruche randjes in zachte poedertinten. Ik zeg rennen naar de winkel! Herengracht 296. 

Let's get it on!

 

Zo, als dat nog niet genoeg inspiratie is kom me dan gewoon volgen via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior, wedding & kids inspiratie deel. I'll see you all next week!

lfs. Selina

Comment