blog fashion kids style trends stylist shopping

Bijna een jaar lang ben ik van project naar project gerend en nu ook Fashionchick Make Over en ons huwelijksweekend achter de rug is zit ik in een zwart gat. Dus heb ik mijn 'thinking cap' maar weer opgezet en ben ik druk bezig met het maken van nieuwe plannen. Waar moet het heen, hoe ga ik dat eigenlijk doen en hoe vind ik mijn Ikigai?

Iedere ondernemer zal zich herkennen in deze situatie. Je hebt een aantal maanden moeten rennen voor je leven en nu de dingen tot stilstand komen heb je eigenlijk geen idee meer wat je ook alweer voor die wervelstorm aan het doen was. 

Mijn bijna religieuze geloof in de koffie-drink-cultuur geeft mij hoop en vertrouwen dat het allemaal wel weer goed komt.

Wie ben ik, waar sta ik voor, welke kant ging ik op, hoe kom ik daar, wat heb ik nodig? Je kan er zomaar een acute paniekaanval van krijgen, maar dat zou ik dan toch afraden. In plaats daarvan probeer ik mijn zenuwen in bedwang te houden door deze 'time off' als een verre vriend te verwelkomen. Want als je elkaar jaren (oké, een paar maanden) niet gezien hebt is het altijd dikke pret. Je raakt niet uitgepraat en hebt überhaupt weer eens tijd om met jan en alleman koffie te drinken. En laat dat nou net iets zijn waar ik heel goed in ben. Koffie drinken. 

Mijn bijna religieuze geloof in de koffie-drink-cultuur geeft mij hoop en vertrouwen dat het allemaal wel weer goed komt. Eerst maar eens wat nieuwe contacten opdoen en ideeën verzamelen. Een flinke brainstormsessie en gevoel krijgen voor waar het heen moet. Ik beloof mezelf een maand vrijspel. Ik zit inmiddels in week twee en waar ik vorige week nog in lichte paniek liep te verkondigen dat ik werkelijk geen idee had kan ik nu zeggen; "Ik heb een top idee!" 

ph. credit  Suely Lu

ph. credit Suely Lu

Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Gewoon. Blijven ademen, naar jezelf luisteren en logisch nadenken. Nu weet je natuurlijk nog niets dus hierbij de uitgebreidere versie van bovenstaande opsomming.

1. Blijven ademen

Ademen is nogal essentieel voor het voortbestaan van ons lichaam en mag daarom onder geen enkel beding gestaakt worden. Diep inademen vult bovendien je longen, opent je hart en laat je (creatieve) gedachten stromen. Over dat stromen heb ik trouwens in drie dagen een boek uitgelezen genaamd, Ikigai. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een Ikigai, een reden van bestaan. Het is één van de geheimen van een lang, te­vreden en gezond leven. En wat denk je?! Zo'n beetje de grootste levensles die de Japanners ons meegeven is; ga nooit met pensioen, maar blijf altijd een doel hebben waarvoor je je bed uitkomt. Dus ik zeg maar, blijven ademen is een goed begin.

2. Naar jezelf luisteren

Als ik opnieuw richting wil bepalen begin ik met ontspannen. Ik probeer zonder te oordelen naar mezelf te kijken en te luisteren. Een paar yogalessen of een meditatie sessie kan ook de juiste impuls geven. Voor mij werkt een middag in de zon vaak het best. Er even stiekem tussenuit knijpen en zonder dat iemand het weet op een doordeweekse dag naar het strand rijden of een lekker potje park-hangen. Alleen maar mét een boek, dat wel. Het liefst een boek dat aanzet tot actie of op z'n minst tot nadenken. 

Zo liggend in de zon ontving ik een gedachte waarvan ik me gelijktijdig realiseerde dat die er eigenlijk al heel lang zat. Een idee dat in de ruis van alledag was blijven liggen, maar nu ik het opmerkte nog helder genoeg was om mee aan de slag te gaan. Nadat ik deze gedachte hardop uitsprak tegenover mijn man (mijn man!!!) leek ik uit het zwarte gat te stappen en werd mijn hoofd weer 'aangezet'. Blijkbaar stond die al die tijd op standby. De volgende paar dagen heb ik me volledig op dit idee gestort. Tot in de kleinste details kwam het zonder moeite uit mijn hoofd gerold. Bizar waartoe je eigenlijk in staat bent als je jezelf wat tijd en ruimte gunt. 

3. Logisch nadenken

Wat ik hiermee bedoel is dat het hebben van een (goed) idee ontzettend leuk is, maar het uitvoeren ervan is andere koek. Wanneer je idee op papier staat is het dus logisch om te gaan nadenken over wie of wat je nodig hebt om dit idee tot uitvoering te brengen. In mijn geval heb ik drie personen in vertrouwen genomen om mijn 'work in progress' in verschillende stadia te laten zien om het zo te perfectioneren en pitch-klaar te maken.  

Ik moet nog een aantal ditjes en datjes en dan ligt het concept klaar. Wat het idee is is eigenlijk totaal onbelangrijk. Waar het omgaat is dat het gevreesde zwarte gat ook heel veel moois kan opleveren. Ik heb dan ook besloten om mijn volgende zwarte gat te zien als een modderpoel vol mogelijkheden, de stilte voor de storm, een cadeautje aan je ondernemende zelf.

So all there is left to say is ...

fingers crossed and hope to die!

 

I'll see you all next month of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior & kids inspiratie deel.

Liefs,  Selina

 

 

2 Comments