blog fashion kids style trends stylist shopping

Drie jaar geleden begon Marlous haar creatieve reis. Dit resulteerde in een 6 maanden durend avontuur aan de andere kant van de wereld. Bij terugkomst was er MvdT Collection. Een prachtige collectie handgemaakte sieraden. Simplistisch in ontwerp, rijk in (lees waanzinnig) ondernemersverhaal. 

Je bent 31, je hebt een now-or-never-moment, wat doe je dan? Dan pak je je spullen en vertrek je naar Bali. Tenminste dat is wat Marlous van der Toorn drie jaar geleden deed. Met een hotel, communicatie en mode achtergrond heeft Marlous veel gezien en veel verschillende dingen gedaan. Al die jaren van werkervaring opdoen kwamen plots tot een stilstand toen zij besloot Nederland te verlaten. Het moest anders. Ze had al eens een eigen kledinglijn opgezet en was klaar voor een volgend hoofdstuk. 

Zelf maken. Van begin tot eind. Van ontwerp, tot sales. Alle aspecten van het runnen van een label had zij al eerder beoefend. "F*ck it, ik ga naar Bali". Zonder een noemenswaardig plan stapte ze met een visum voor 6 maanden op het vliegtuig. Na drie weken rondcrossen op het eiland schreef ze zich in voor een workshop sieraden maken. In 3 uur je eigen sieraad, wat kon daarvan terecht komen? Het werd een ervaring die alles in een stroomversnelling zette en voor Marlous het startpunt van haar eigen sieradenlijn betekende. 

ph. credit  Nine IJff

ph. credit Nine IJff

De rest van haar tijd op Bali ging ze in de leer bij de plaatselijke bevolking en leerde zo het op traditionele wijze bewerken van edelmetaal. Alles viel op zijn plaats. In die 6 maanden ontwierp zij niet alleen een eerste collectie, maar zette ook direct een volledige brand identity neer. MvdT Collection was geboren. 

Tegenwoordig gaat ze, o.a. voor de fotoshoots, één keer per jaar terug naar Bali. "We hebben dan drie weken waarin alles moet gebeuren." Ook nu vertrekt Marlous vaak zonder vooraf bedacht plan. Ze laat zich inspireren door het eiland en alle bagage waartoe ze op dat moment beschikt. "Op Bali kan ik alles achter me laten, dan komt de inspiratie eigenlijk vanzelf." 

Werken vanuit deze natuurlijke flow levert vaak de mooiste plaatjes en/of producten op. Haar ontwerpen komen vanuit haarzelf en worden niet bedacht voor een bepaald publiek. Daarbij is ze continu opzoek naar vernieuwing in vorm en materiaalgebruik. Meegaan met trends is doorgaans irrelevant. Marlous weet wie haar doelgroep is en vertrouwd erop dat zij met haar meegroeien. 

Het is duidelijk. Marlous heeft haar Ikigai gevonden, omarmd en tot haar manier van inkomen gemaakt. Dat is stiekem toch de droom van iedere certified girlboss? Ondernemen is een groot goed, maar heeft ook zijn valkuilen. Je hebt totale vrijheid, maar bent tegelijkertijd nooit vrij. In je hoofd gaat het altijd door. Na twee jaar achter het succes van MvdT Collection aan te rennen heeft Marlous in ieder geval geleerd om op vaste momenten even stil te staan, zichzelf los te koppelen en terug te kijken. Waar stop ik mijn energie in, wat levert het mij op? Keuzes maken, vallen en weer opstaan. Het hoort er allemaal bij. 

Ik ben in ieder geval heel blij dat Marlous besloot om op dat vliegtuig te stappen. Het leverde niet alleen een mooi ondernemersverhaal op, maar ook een sieradenlijn waar je van gaat watertanden. MvdT Collection kom je o.a. tegen bij Felice 'Home of Brands', X Bank, Margreeth Olsthoorn en This is Happening. 

 

Cheers to doing what you love!

 

I'll see you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interieur & kids inspiratie deel.

Liefs,  Selina

Comment