zichtbaarheid - hoe, wat én why?!

Zichtbaarheid, misschien wel hét woord van 2018. Ook ik strooi het vrolijk in het rond. Maar wat is zichtbaarheid, hoe werkt het voor jou en waarom is het nu zo belangrijk? Ik vertel je in deze blog hoe ik erover denk. 

Hiernaast zie je het beeld van mijn komende MasterclassOok die staat in het teken van zichtbaar groeien. Het is voor mij die magische twilight zone waar persoonlijke stijl en persoonlijke groei samenkomen. Wie dit goed aanpakt staat steviger en zendt een positieve energie uit waar anderen onderdeel van willen zijn.

Zo groeit je 'tribe', zoals velen het noemen, en ben je o.a. beter vindbaar. Vindbaarheid heeft natuurlijk alles te maken met vernuftige online marketing, maar zeker ook met je dagelijkse uitingen bijv. via social media. De boodschap die jij uitdraagt, zowel tekstueel als visueel, is van invloed. Misschien zelfs wel meer dan je denkt. Het continu produceren van waardevolle content inclusief bijbehorend beeld zorgt nogal eens voor de nodige kopzorgen.

Ik adviseer mijn klanten dan ook om hun volgers-aantallen even helemaal los te laten en vanuit intuïtie en authenticiteit te bouwen aan hun zichtbaarheid a.k.a. hun persoonlijke merkverhaal. Ben jij geen (online) ondernemer denk dan niet dat deze informatie niet op jouw van toepassing is! Ook voor degene die willen groeien in het bedrijfsleven is bewust omgaan met je uiterlijk van cruciaal belang. Wist je dat 55% van de eerste indruk wordt bepaald door je uiterlijk en slechts 7% door wat je zegt. Bizar, toch?! Zo zonde als je daar geen gebruik van maakt. Daarbij blijft het je hele loopbaan belangrijk je te presenteren zoals je gezien wilt worden.

OEH, dat is een tricky uitspraak. Ik bedoel hiermee niet dat je je kleedt en moet voordoen als iemand anders. Van zo'n onecht apenpakkie word je op den duur diep ongelukkig. Ik bedoel (natuurlijk) dat je je kleedt en handelt met je 'future self' in het achterhoofd. Dus ga je naar weer eens naar een afterwork borrel gaat bedenk dan:
 

  • Wat is mijn doel, waarom ga ik eigenlijk naar deze borrel?

  • Wie wil ik spreken?

  • Welke boodschap wil ik overbrengen?

  • Welke outfit onderstreept daarin mijn bedoelingen en helpt mij dichterbij mijn doel te komen?

 

Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je bewust omgaat met dit soort aankleedmomenten je middels kleding niet alleen je persoonlijkheid maar ook je persoonlijke missie kunt bekrachtigen.

Zichtbaarheid heeft voor mij als uiteindelijk doel je soul purpose te verwezenlijken.
Dat klinkt misschien buitenproporties groot en misschien wat zweverig, maar dit is hoe ik het zie; wie vanuit een pure intentie toekomstplannen maakt en zich bewust (aan)kleedt naar wie zij is en waar zij voor staat zal haar doelen sneller bereiken dan een ander die dat niet doet. 

Het ontwikkelen van een persoonlijke stijl is dus niet alleen leuk, en fijn, en kosten besparend, en duurzamer en een absolute timesaver in the morning, het is ook dé manier om jouw stempel te drukken. Zodat mensen je herkennen, onthouden en delen met anderen.

Een mooi voorbeeld hiervan is Alter Member, Milla Novo. Eerder dit jaar werd zijn uitgenodigd om te exposeren tijdens de Milaan Designweek. Ze (h)erkende deze groeikans en greep hem met beide handen aan. Daarin besloot ze te gaan samenwerken met een stylist. De mensen in haar omgeving verklaarde haar voor gek, maar dit is wat er gebeurde ....

Ze stal de show met haar wandkleden én haar outfits! Haar concullega's waren impressed en so was the international press. They took her seriously because she took herself seriously. Dit leidde naar nieuwe klanten, mooie interviews, opnames voor RTL Woonmagazine en een uitnodiging voor Masterly The Hague (prestigieus Nederlands designfestival). Voor Masterly zijn we momenteel druk bezig met de voorbereidingen om ook nu weer een verpletterende indruk achter te laten.

Zichtbaarheid. Of je er nu al wel of niet serieus mee bezig bent weet dat jij erdoor kunt groeien. 

 

hoe zichtbaar ben jij?

 

Zin gekregen om écht aan de slag te gaan? Kom dan naar de Masterclass op 12 oktober en zet de eerste stappen in jouw persoonlijke stijlontwikkeling. Volg je me al op Instagram? Daar deel ik dagelijks mijn portie aan tips, tricks en mode inspiratie. Via Stories neem ik je mee voor in kijkje in de real life keuken van Alter. 

Liefs,

Selina

 

header ph. credit - Kyakubu