Looking Back - Amsterdam Fashion Week

Afgelopen maandag was het de laatste dag van Amsterdam Fashion Week. Ik heb weer veel moois gezien en deel vandaag mijn drie favorieten. Jong talent, minimal voor mannen en  flowy ensembles voor dames. 

Onder de naam Lichting showde ook dit keer weer 14 fashion studenten ieder 5 stukken uit hun afstudeercollectie. Er zijn in Nederland 7 grote modeopleidingen, denk aan het AMFI, Artez en het HKU, zij stuurden allen hun 2 beste studenten om mee te dingen naar de V&D Talent Award met zo'n 10.000 euro prijzengeld. Nikki Duijst (Royal Academy of Art, Den haag) ging er met de hoofdprijs vandoor. Haar collectie, 'As we seek our face', komt voort uit haar angst voor het bekijken van jezelf versus het vele bekeken worden dmv social media. 

De mannen hadden deze editie ook genoeg opties. Tony Cohen, Army of Me, Jonathan Christopher, maar mijn favoriet was het minimalistische MAYN. Dit  nieuwe modelabel uit Amsterdam wordt ontworpen door de award-winnende designer, Maja Podrug

De hele show bestond uit zwart, wit en donker blauwe draagbare items. De handsome modellen waren natuurlijk ook niet vervelend om naar te kijken ;-). De SS/16 collectie onder de naam, Flow is geïnspireerd op de Yuanyang terrasvormige rijstvelden. 

Last, maar zeker niet least was de show van AM\WESTEN. Aangezien ik ook de sales doe voor dit fantastische womenswear label ben ik niet echt objectief, maar wel razend enthousiast! Ontwerpster Annemarie Westen ontmoette ik een jaar geleden op de Modefabriek. Ik was direct verliefd op de kleding en deed een uitgebreid interview voor de blog. Nieuwsgierig? Klik hier

Nu zijn we een jaar verder en maak ik deel uit van het AM\WESTEN team. Zwart is mijn lievelingskleur en dan ben je bij Annemarie aan het juiste adres. De SS/16 collectie is flowy, vrouwelijk, sophisticated en bovenal draagbaar. Wanneer ik AM\WESTEN draag voel ik me echt 'on top of the world' en dat gevoel deel ik graag met een ieder die het horen wil. Op dit moment vind je het label o.a. bij SPRMRKT, Margreeth Olsthoorn en OUTSPOKEN store, maar wij zouden daar graag nog een aantal mooie winkels aan toe voegen zodat nog meer mensen in contact komen met dit super merk.

Omdat video vaak meer zegt dan foto kun je hieronder een recap van de show bekijken. 

fashionweek you where amazing, see you in six months!

Altijd weten wat mij inspireert en wat ik aan het doen ben? Kom me dan volgen via Instagram!

lfs, Selina