Alter find - Arnhem's Finest

Tijdens mijn weekendje weg in Arnhem kwamen we veel grote ketens tegen. Heel ... veel ... ketens, maar met de juiste tips ontdekte we ook een aantal super toffe spots. Deze deel ik graag met iedereen die het horen wil. Vandaag dus... Arnhem's Finest. 

IMG_3375.JPG

de wijk Klarendal ligt net buiten het centrum van Arnhem. Met een paar minuutjes lopen, via de Hommelstraat en de Sondsbeeksingel sta je zo op de Klarendalseweg. Dit gebied staat ook wel bekend als het Modekwartier. Verspreid over meer dan een kilometer vind je hier ateliers en shops van veelal opkomend ontwerptalent. LET OP! De meeste winkels zijn alleen open op do - vr - za. 

Hier onder een mooi kijkje in de wijk.

De in het centrum gelegen Humanoid Store (Weverstraat 14) is een mooi voorbeeld van een authentieke concept store. Ze verkopen niet alleen hun eigen label, maar zijn ook leverancier van merken als Acne, Aesop, Avelon, Christian Wijnants, Les Prairies de Paris to name a few. Zoals het een echte concept store betaamd kun je er voor meer terecht dan alleen dames -en herenkleding. Je vindt hier ook shoenen, accessoires, boeken, beauty producten, interieur stukken en zelfs een klein hoekje kids. Openingstjden: Ma t/m Wo: 12:00 – 18:00, Do: 10:00 – 21:00, Vr: 10:00 – 18:00, Za: 10:00 – 17:30, Zo: 13:00 – 17:00.

In Amsterdam heb je ByAMFI, in Arnhem doen ze het met Arnhem Coming Soon, fashion & design store. In een originele mix van gevestigde en pas afgestudeerde ontwerpers, worden 26 Nederlandse fashion en product designers gepresenteerd. ArtEZ hogeschool voor de kunsten biedt met Arnhem Coming Soon haar alumni een springplank naar een spraakmakende carrière. Denk hierbij aan labels als; Antoine Peters, Droog Design, Studio RUIG en SIS

ACS vind je aan de Kerstraat 23. Openingstijden: Di t/m Vr 10:30 - 18:00, Za 10:00 - 17:00. 

Pal naast Things I Like vind je TAPE, een espressobar, café, shop en expo ruimte. Bij TAPE hebben ze goede koffie, een lekkere lunchkaart en heerljke 50's style vintage meubelen om in weg te kruipen. Voor de chocolate freaks onder ons is dit ook een goede hotspot. Ze hebben er namelijk een aparte choc kaart. Met chocolade uit verre, exotische oorden oplopend in puur cacoa gehalte.  Dit is definitely mijn favoriete huiskamer van Arnhem. Oh, en heb ik al gezegd dat ze er ook een kast vol Oud Hollandse borspelletjtes hebben staan. Das dus koffie drinken terwijl je Boggle speelt, te gek! Hommelstraat 66. Openingstijden: Di/Wo 10.00 - 00.00, Do t/m Za 10.00 - 01.00, Zo 12.00 - 00.00.

 

Sugarhill03.jpg

"Arnhem is gevuld met een creatieve, up-coming vibe met aandacht voor talent."

IMG_3294.JPG

Café CASPAR is de moderne huiskamer in de wijk Klarendal. In CASPAR wordt gelezen, gewerkt, gespeeld en gepraat. Dit alles onder het genot van een hapje en/ of een drankje. Het ligt pal onder het Hotel Modez en is dus ook voor veel hotelgasten een gezellige start van hun dag. De service is er goed en de free-WIFI is verre van traag. Zeker een bezoekje waard en tevens een goed startpunt om het Modekwartier te ontdekken. Elly Lamakerplantsoen 2, Dagelijks geopend van 9:30 - 13:00. Do t/m Za tot 02.00.

Hotel Modez is hét mode hotel van Arnhem. De ruim 30 kamers zijn allen, onder leiding van Piet Paris, door verschillende ontwerpers ingericht. Ik sliep zelf in kamer nummer 25.  Deze door Humanoid ingerichte, loftroom is een echte aanrader. Het designteam van Humanoid heeft duidelijk inspiratie gehaald uit het oude, 18e eeuwse, Engeland. De kamer is volledig in Shakerstijl ingericht. 

IMG_3325.JPG
slider-image-960x350.jpg

Natuurlijk moet er ook gegeten worden. Café Verheyden kreeg ik als tip bij Jones Arnhem. Geweldig mooie winkel, maar daarover later meer. Verheyden zit een beetje verstopt, maar de locals weten het allemaal te vinden. Wanneer je binnen bent wordt je direct meegezogen in de stilte. Het is er gezellig donker, de meubelen doen denken aan een klein klooster en het eten is er werkelijk verrukkelijk! De bediening is er vriendelijk en niet opdringerig. De perfecte plek dus om even tot rust te komen. Openingstijden: Di t/m Za 11:30 - 22:00.

IMG_3317.JPG

While we are still in the city, heb ik hier nog een laatste shopping hotspot gespot, Jones Arnhem. Jones bevindt zich sinds 1993 in een oude drukkerij in de Arnhemse binnenstad. Toen Jean Paul Gaultier en Diesel nog onbekend waren in Nederland, haalde Judith ze al naar Arnhem. Jones laat zich niet leiden door de populariteit van merken, ontwerpers of collecties. De mensen die Jones gevonden hebben, worden al gauw followers en blijven terugkomen naar deze fijne winkel aan het Eiland 6. Openingstijden: Di t/m Vr 10:00 - 17:30, Za 10:00 - 17:00, (koop) Zo 13:00 - 17:00.

Ja, hoor daar zijn ze weer, de meiden van Things I Like Things I Love. Ook in Arnhem hebben zij een eigen winkel. Lees alles over Petra en Sanne in mijn eerder geschreven journal post http://www.thisisalter.nl/new-blog/2014/2/14/thingsilike. Hommelstraat 60. Openingstijden: Di 13.00 – 18.00, Wo/Vr /Za 11.00 – 18.00, Do 11.00 – 20.00, (koop)Zo 13.00 – 17.00.

Aan het einde van de Klarendalseweg (192) vind je Sugar Hill. Een super tent als het gaat om eerlijk eten van het land. Sugar Hill is eigenlijk één grote keuken met een stel tafels en stoelen eromheen. Het eten wordt dus letterlijk rechtstreeks uit de keuken op je bord geserveerd. Bier liefhebbers kunnen hier ook terecht. Met 30 soorten bier, uit de fles of tap is er keuze genoeg. De service is er losjes en op een drukke avond ben je ook welkom om aan de bar of op een krukje aan de vensterbank te eten. 

Dit was het voor nu. Later deze week Part II met een feature voor Jody Joëlle Vodegel, van Brasberry.  Deze goudsmid in opleiding valt op daar opvallende, persoonlijke stijl en maakt toevallig ook nog eens te gekke sieraden met een attitude.

Selina MartinComment