1 0n 1 with - Brassberry

Zoals beloofd hier het tweede deel van de Arnhem special. In deel twee gaat alle aandacht naar Brassberry dé sieradenlijn met een attitude.

"With a brave and bright attitude zegt iets over mij en over hoe ik in het leven wil staan" vertelt Joëlle. Moedig en scherpzinnig, bang zijn, maar het dan toch doen. De 32 jarige Limburgse wil met haar sieraden niet conformeren aan trends. Maken wat ze mooi vind en dicht bij haarzelf staat is een pré.  

Een jaar geleden begon Joëlle aan de vakopleiding tot goudsmid aan de vakschool Schoonhoven. Na jaren van succesvol 'knutselen' wilde zij het echte vak leren. Aan de start van haar opleiding vroeg ze direct een kvk-nummer aan en heeft ze een website gemaakt. Deze moest dienen als portfolio, maar tegenwoordig kunnen er ook bestellingen worden geplaatst. Het is de bedoeling dat Brassberry met Joëlle bljft meegroeien. 

Na haar afstuderen is het einddoel simpel. Een eigen winkel en werkplaats. Naast sieraden ligt haar interesse ook bij architectuur, design en kunst. Deze kant wil ze nog verder ontwikkelen. Objecten maken, gebruiksvoorwerpen vervaardigen zoals; messen, lampen, zonnebrillen én exposeren staan allen op haar verlanglijstje. 

"Waar ik mezelf over 5 of 10 jaar zie weet ik niet. Wat ik wel weet is dat ik wil blijven creëren op iedere mogelijke manier." 

Waarom Arnhem? Ik had het plan om na mijn studie richting Amsterdam te vertrekken. Ik voel me hier zo op mijn plek dat ik nooit ben weggegaan. Arnhem groeit. Er gebeurt hier veel op cultureel vlak en veel jonge ontwerpers blijven nu, na hun afstuderen, hier. Sharing is caring is de vibe die hier hangt tussen creatieven, ondernemers en particulieren. Ook de Gemeente Arnhem werkt hier gewillig aan mee. 

Look what the cat dragged in 

Look what the cat dragged in 

A quick peek at Brassberry collection; necklaces, bracelets, headpieces, earpieces and rings. 


Joëlle's favourites:

Stad: Antwerpen

Bar/restaurant: Sugarhill, Klarendalseweg 192, Arnhem (zie ook voorgaande post).

Store: The recollection, Antwerpen.

Brand: Céline

Uit eigen collectie: Wood you stick it?, necklace. 

Beauty product: Advanced night repair by Estée Lauder.

Any last words: "Conformity is the jailor of freedom and the enemy of growth."

Ik zou Alter inhuren wanneer ik ... mezelf en mijn werk zou moeten presenteren. Om zo indrukwekkend mogelijk voor de dag te komen en tegelijkertijd uit te stralen wat mijn werk inhoud.


Selina Martin2 Comments