Score the perfect Valentine's day gift for your man!

Als ik denk aan Valentijnsdag, denk ik direct aan alle clichés. Rode rozen, 'dinner by candle light' en het meest stressvolle onderdeel; wat trek ik aan? Dit jaar gooi ik het over een hele andere boeg en denk ik na over wat 'de man' nou eigenlijk mooi vindt en op zijn Valentijns verlanglijst heeft staan. 

Sinds 3 oktober 2013 vind je op de Haarlemmerdijk 127, te Amsterdam, de leukste winkel als het gaat om het vinden van een goed cadeau. Concrete Matter won onlangs de titel 'leukste winkel van Amsterdam' tijdens de NLstreets Awards. De winkel wordt gerund door Tim Boelaars, Jacob Garvelink en Tomas Huveneers. Vandaag praat ik de heren over de liefde, de winkel en de Valentijnsdag cadeau top 5.

P1030667.JPG

Concrete Matter, mooie naam, maar waar komt'ie vandaan? Het doet nou niet meteen denken aan een 'gift shop'. "Dat klopt." vertelt Jacob. "Het Institute for Concrete Matter is een fotoaniquariaat in Haarlem. Deze werd gerund door Frido Troost, een vriend van mij. Hij is inmiddels overleden. De winkel is dus eigenlijk naar hem en die plek vernoemd. The man's gift co. is er later aan toegevoegd." 

Een speciaalzaak in deze tijd klinkt misschien risicovol, maar volgens de jongens van Concrete Matter is dat juist wat mensen graag willen. Het gevoel van authenticiteit, goede service, kennis van je producten en 'storytelling' speelt daarbij een belangrijke rol.  In prijsklasse varieert het van zo'n €2,- voor een alum stick tot €750,- voor de opgezette vogel in de etalage. Concrete Matter is 'a strong believer in one of a kinds'. Er wordt altijd gezocht naar nieuwe, gekke, oude dingen die hun 'basiscollectie' kunnen aanvullen. Globes, 19e eeuwse fotografie, vlinders in een lijstje en vogels op een stokje. Allemaal even mooi en van de beste kwaliteit. De vlinders worden zelfs 'live' in de winkel geprepareerd. 'Craftsmanship is key'. 

Een kijkje in de winkel. 

Eigenlijk doen ze zelf niet zoveel aan Valentijnsdag, maar een perfecte date wordt zó uit de mouw geschud. Eerst romantisch uiteten bij Café De Curtis. Een échte Italiaan op de 2e Anjeliersdwarsstraat. Iedereen zit er samen aan een lange eettafel. "Het eten is er zó simpel en zó goed." vertelt Tim. Daarna een filmpje? De mannen kijken elkaar vragend aan om vervolgens ja knikkend mijn voorzetje te bevestigen. "Het liefst thuis op de bank." zegt de een. "Ja, je weet immers nooit waar het eindigt." vult de ander aan. Hierna volgt er een dikke knipoog. 

Heel leuk allemaal, maar wat wil 'de man van nu' dan graag hebben voor Valentijnsdag? Ook hier hebben de heren van Concrete Matter hun antwoorden panklaar. 

P1030664.JPG

1. Een Herb Lester City guide handig tijdens een romantische 'get away' voor twee á €6,-. 

00042normweb_large.jpg

2. Een Opinel mes. Mannelijker wordt het niet. Gegarandeerd succes! Variërend in grootte, vanaf €9,- tot €25,-.   

P1030654.JPG

3. Windsor, dé klassieke mannengeur van Dr. Harris á €35,-.

P1030658.JPG

4. Voor wie zijn date al wat langer kent, en dus ook zijn smaak en interesses, kan ook kiezen voor een steendruk, ook wel lithografen genoemd. Er hangen er een aantal in de winkel, maar in het magazijn liggen er nog veel meer met allerlei uiteenlopende thema's. Vanaf €45,- tot €75,-.   

P1030662.JPG

5. Voor de Whiskey en/of Bourbon drinkende man is een kristallen karaf natuurlijk een mooi cadeau. Ook hiervan zijn er meerdere exemplaren 'in huis'. De twee die je hier ziet staan zijn €50,- per stuk. 

 

 

Ik hoop dat ik de zoektocht naar het perfecte Valentijnscadeau een stuk gemakkelijker heb kunnen maken met behulp van deze top 5. Concrete Matter heeft ook een hele fijne webshop, voor als je niet in Amsterdam woont. Woon je nou wél in Amsterdam, loop dan zeker even binnen.

Concrete Matter staat garant voor tijdloze en kwalitatief hoogwaardige spullen naar ieders portemonnee. Afgelopen december heb ik er in ieder geval al veel leuks gescoord. 

Selina MartinComment