On trend - brow grooming

'Brow grooming', nog niet van gehoord? Dit is toch echt de laatste trend in beautyland. Volle, borstelige, donkere wenkbrauwen zijn weer helemaal terug en die moet je toch in de plooi zien te houden. 

387e13c5cc49c2ce9561e8a3862b4f3b.jpg
wearehq.com.jpg

Naast de biologische functie van onze wenkbrauwen spelen ze ook een grote rol bij gezichtsuitdrukkingen. Bedenk zelf maar hoe vaak je je wenkbrauwen beweegt terwijl je praat. Waar het vroeger de mode was om je wenkbrauwen zo dun mogelijk of zelfs helemaal geschoren en getekend te dragen, à la Marlene Dietrich, zijn ze tegenwoordig weer totally Audrey Hepburn.

De afgelopen seizoenen gingen de visagisten helemaal los op de wenkbrauw. Steeds vaker vormt de wenkbrauw het uitgangspunt van de beautylook. Covered in gold, bleached brows, thick and black, rhinestone mania of als colorcatcher. Hoe je het ook went of keert de wenkbrauw is back in town.

Zelf aan je wenkbrauwen plukken is eigenlijk nooit een goed idee. Typisch een werkje dat je aan de specialist over laat. Niet gek ook dat er nu overal Brow Bar's uit de grond schieten. 

Je wenkbrauwen zijn je handelsmerk, het geeft je gezicht karakter en de nodige expressie. Het is dus zaak dat je zuinig bent op deze weerborstels, maar hoe houdt je ze in shape? Je kunt zelf natuurlijk aan de slag gaan. Het internet staat vol met how to filmpjes en complete brow kits zijn inmiddels ook verkrijgbaar. Sephora, Benefit Cosmetics en Anastasia hebben mooie exemplaren. Zelf vind ik die van Anastasia het meest compleet. Anastasia Soare is the Beverly Hills Queen of eyebrows. Zij opende back in '97 al haar eerste Brow Bar. Haar epileer -en shape methode is over de hele wereld bekend.  In Nederland vind je de Benefit Brow Bar's in een aantal vestigingen van Parfumerie Douglas en Sephora.

Ter inspiratie hier wat celebs mét wenkbrauwen. 

"Keep'm in shape!" 

Selina MartinComment