alter advise - find your own style

Typisch zo'n modemiep uitspraak: "Just find your own style." Das nog altijd makkelijker gezegd, dan gedaan. Vandaag help ik je daarom een eindje op weg. 

Nog niet eens zo heel lang geleden volgde we allemaal de gezette kledingcodes. Een werkman, zag eruit als een werkman, een society vrouw, als een society vrouw. Op je veertigste knipte je je haar kort en is het dragen van felle kleuren not done. Iedereen gedraagt zich 'zoals het heurt' en probeert zich zoveel mogelijk aan te passen. Met je kop boven het maaiveld uitsteken werd niet geapprecieerd. Tegenwoordig zijn deze strenge regels zo goed als verdwenen. Al zou je soms willen dat sommige onder ons weer eens een lesje etiketten zou volgen, geeft het ons de vrijheid om je te uiten zoals je wilt. 

Maar met deze vrijheid komt ook heel veel keuzestress! Want als je helemaal zelf mag weten wat je draagt, wat doe je dan in godsnaam aan?! Om nog maar niet te spreken over wat je dan goed staat. Een eigen signature style kun je creëren door een vertaalslag te maken van je persoonlijkheid, je smaak, your way of life en je leefomstandigheden. We kunnen nou eenmaal niet allemaal een Chanel Boy Bag betalen. 

Goed, waar beter te beginnen dan bij jezelf. Neem de tijd om eens naar jezelf in de spiegel te kijken. Doe dit zo objectief en neutraal mogelijk. Hoe zie jij er eigenlijk uit?! Wat zijn je beste features en welke punten wil je graag effectief leren verdoezelen? Werk van boven naar beneden en zet daarbij die kritische stem eens even uit. Als de spiegel echt too much is pak er dan een aantal van je favoriete foto's bij. Wat maakt dat je deze foto hebt gekozen? Is het je uitstraling of een bepaalde kleur die je hier draagt die er voor zorgt dat je er zo goed uitziet? 

The lesson is, before you dismiss a given shape or color, try it! 

Wat je ook kan helpen om een concreet beeld te krijgen, is het maken van een moodboard. Dat kan en mag natuurlijk ouderwets met een stapel magazines, een schaar en een plakstift, maar kan tegenwoordig ook heel makkelijk via bijvoorbeeld, Pinterest. Wees vooral niet bang om beelden te gebruiken waarvan je denkt dat je het nooit zou kunnen dragen. Verzamel en verzamel, dan gaat het je vaak vanzelf opvallen dat je oog steeds op een bepaald beeld valt. Een bepaalde snit, een type broek of een kleur die steeds terug komt. Dit is dus waar je heen wilt. Nu vasthouden en doorzetten.

Een belangrijke vervolgstap is to reorganize your closet! Hoe en wat lees je hier. Na deze, hoognodige, frisse wind door je garderobe breekt het leukste moment aan. Je raad het al ... time to do some shopping! Maak hier ruim tijd voor en loop ook vooral eens een winkel binnen waar je normaal nooit komt. Je kunt natuurlijk alleen gaan, maar een betrouwbaar klankbord is ook prettig. Ben wel kritisch in wie je meevraagt. Het hoeft niet direct je meest fashion forward vriendin te zijn, maar wel iemand wiens smaak en mening je waardeert. 

Working on your appearance can turn your life upside down. People will look at you differently, and your own attitude toward yourself will change. 

Conclusie: doe gek, have fun en probeer alles wat je tegenkomt en enigszins positief op reageert. Het enige wat er kan gebeuren is dat je samen in de paskamer dubbel ligt van het lachen OF dat je aangenaam verrast wordt wanneer iets beter uitpakt dan verwacht.

Zin gekregen in meer? Meer info, meer advies, meer shopping fun?!  Check dan het aanbod op de site. Liefs, Selina

Selina MartinComment