blog fashion kids style trends stylist shopping

Het begin van het jaar leent zich natuurlijk bij uitstek voor het stellen van nieuwe doelen én de kunst van het tot uitvoering brengen van al je nieuwe ideeën. Mijn jaar staat in het teken van mezelf meer laten zien. Want ja, als ik personen en merken help hun (merk)verhaal te vertellen, dan moet ik dat zelf toch ook doen?! #spannend

ph.credit -  Emma Peijnenburg

ph.credit - Emma Peijnenburg

Afgelopen zomer kwam ik tot een stilstand. Na twee jaar mega veel leuke projecten te hebben gedaan was ik uitgeput en kwam ik tot de conclusie dat ik uit een groot deel van mijn werkzaamheden geen voldoening haalde. Dus stelde ik mezelf de vraag; "Waarom ben ik Alter ook weer gestart?"

Dit moet anders
Maar wat moet er anders en vooral hoe dan? Na weken van onrust en denkwerk kwam ik tot de ontdekking dat ik een essentieel onderdeel uit mijn onderwijscarrière erg miste, coaching. Nu is coaching altijd een onderdeel geweest van mijn werk, maar die werd de laatste tijd behoorlijk onder gesneeuwd. Er is zoveel leuks te beleven in modeland en in twee jaar tijd heb ik me dan ook over de hele breedte van het modespectrum bewogen. Het werd tijd voor focus.

Vragen, antwoorden en keuzes maken
Die vragen kwamen niet alleen vanuit mezelf, maar ook vanuit mijn opleiding die ik besloot te gaan doen. Sinds november ben ik me via De Nieuwe Coach Opleiding van Bureau Dolly aan het specialiseren in het intuïtief coachen. Een mooie aanvulling op mijn aanwezige coachingskennis en vooral een gevolg van mijn intrinsieke motivatie om direct actief aan de slag te gaan met het door ontwikkelen van mijn bedrijf. Inderdaad een bedrijf. Ik ben dus een bedrijf, niet alleen een gezellige freelancer die leuke klusjes doet. Nope, ik ben een zelfstandig ondernemer met een visie, een missie en een krachtige werkwijze waarmee ik kan anderen kan helpen. Dat is toch te gek?!

Met de billen bloot
In dit transformerende traject waarin ik bergen boeken lees, het gesprek aanga met gelijkgestemden en kritische klankborden leg ik steeds meer verbanden en wordt het iedere dag helderder wie ik ben, wat ik wil doen en hoe zich dat vertaalt naar mijn bedrijf. Standaard onderdeel van alle feedback is; het moet persoonlijker of waarom laat je jezelf niet meer zien? Jij bent je bedrijf! En ik geloof dat ik er klaar voor ben. Vandaag deel ik mijn verhaal dat uiteindelijk werd omgezet in het bedrijf dat ik nu heb, het bedrijf dat ik ben. #doodengdit 

Mijn verhaal begint tijdens mijn eerste zwangerschap. Tot die tijd wist ik heel goed wie ik was, welke rol ik had en waar ik goed in was. 

Ik was vrij jong (25) toen ik gewenst zwanger raakte. Ik bewoog me in twee totaal verschillende werelden, het (basis)onderwijs en de Amsterdamse fashionscene. Door mijn zwangerschap bleek die combinatie ineens onmogelijk. Daarbij was ik by far de enige in mijn vrienden- en kennissenkring die zwanger was en dus heb ik me ook veel eenzaam gevoeld. 

Tijdens de bevalling gebeurde er iets significants. Ik bracht niet alleen mijn zoontje ter wereld, maar slingerde ook al mijn vastgehouden principes, angsten en andere (levens)vragen de wereld in. Ik wist van voor niet meer wie ik achter was, mijn leven stond op zijn kop. Ik trok alles in twijfel en liep over van de vragen. Zo belandde ik voor het eerst aan de andere kant van de coaching tafel. Ik ging in therapie en verwelkomde yoga en meditatie als vaste onderdelen in mijn leven.

Nadat ik mijn mentale zelf de zorg had gegeven die het nodig had en ondertussen voor de tweede keer moeder werd was mijn lichaam ook niet meer wat het was geweest. Ik moest mijn nieuwe figuur leren accepteren en ontdekken wat daarbij wel en niet werkte. Mijn kledingkast was een puinhoop. Oude kleren, die van een andere persoon leken te zijn, te grote zwangerschapskleding en wanhopige tussentijdse aankopen om dichter bij mijn oude zelf te komen. Ik realiseerde me dat ik mijn oude zelf niet meer was en ook niet meer wilde zijn. 

Ik was gegroeid. 

Ik heb ontdekt dat de dingen in het leven niet los naast elkaar bewegen, maar allemaal verbonden zijn als één oneindige circulaire beweging. En dat het mogelijk is om je innerlijk als uitgangspunt te nemen voor het vormgeven van je uiterlijk om zo te worden wie je bent.

Uit deze ervaringen is mijn filosofie en werkwijze ontstaan. Waarbij de connectie tussen het innerlijk & uiterlijk centraal staat. Ik geloof dat je niet kunt werken aan je buitenkant zonder de binnenkant te (ver)kennen. Andersom denk ik dat wanneer er innerlijk een verandering plaatsvindt je uiterlijk zal mee bewegen. Die twee zijn immers onlosmakelijk aan elkaar verbonden. 

Ik help mensen & merken bij het definiëren en (opnieuw) vormgeven van hun persoonlijke stijl of merkverhaal. In deze tijden van internet, social media en een groeiende druk om jouw unieke verhaal op een unieke wijze te vertellen is er een toenemende vraag naar imago coaches en/of consultants. Dit zie ik als een externe vraag vanuit de samenleving. 

Aan de andere kant zie ik ook een groeiende interne (hulp)vraag die meer en meer ontstaat vanuit de behoefte om mindful, liefdevol en in balans te leven. Kwesties als gezonde voeding, minder of geen vlees meer eten, bewust/kritisch consumeren, women empowerment en zelfliefde zijn hier in mijn ogen allemaal onderdeel van.
 
Deze twee bewegingen komen samen in mijn werkwijze en vormen twee krachtbronnen met een transformerende werking. Wanneer dit alles bij elkaar komt ... Bam! (#confettikanon) You become who you are.

this is alter - my story transformed into a company

Zo, ja wat zeg je dan nog nadat je net je kwetsbare zelf online hebt gezet? Ik kies er dan ook voor om hier niets meer aan toe te voegen, maar rustig jouw reactie af te wachten. Feedback, herkenning, een digitale glimlach alle reacties zijn welkom. Dat was het voor nu. I'll see you all next month of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan stijltips, shoptips en mode inspiratie deel.

Liefs, Selina

6 Comments