Appropriate office wear - leer op kantoor

Everybody knows how to pull off leatherwear for a night out, maar op kantoor? Dat is een heel ander verhaal. Vandaag laat ik jullie zien hoe je deze gewaagde stof toch mee kunt nemen naar kantoor. 

Les 2. Lederwaren

3e7b5d5363e2ff9ffae679681708177b.jpg

De pencilskirt is de perfecte rok voor op kantoor. Hij is vrouwelijk, heeft de juiste lengte en is eindeloos te combineren. En nu leer weer helemaal hot is, kon de pencilskirt natuurlijk niet achterblijven. Ook de midi skirt veroverd de fashionscene en beschikt over dezelfde kwaliteiten. Losvallend, klokkend en vaak met zakken. Deze features zorgen ervoor dat hij een net wat minder strenge en jongere uitstraling heeft. 

Natuurlijk is een mooie zwarte variant altijd raak, maar voor sommige vrouwen misschien te veel een statement piece? Kies je voor een zachtere kleur, dan creĆ«er je gemakkelijk meer een daytime feel

Je kunt de beide rokken combineren met basic uni-color blouses of shirts.  Draag er dan een mooie blazer of knitwear vestje bij. Een ouderwetse turtleneck komt hier ook mooi tot zijn recht. Je hebt een contrasterende, zachte, vrouwelijke stof nodig als tegenhanger voor de 'zware' lederen rok. Houdt ook extra rekening met haar, make-up en overige accessoires wanneer je kiest voor a leather look at work. In dit geval is less is more de juiste aanpak.

Jammer genoeg is leer niet op alle kantoren geaccepteerd. Kijk dus altijd eerst goed rond wat er zoal gedragen wordt door collega's. Als het bij jullie al not done is om iets anders dan standaard office wear te dragen bewaar je lederen rok dan maar voor het weekend. Als je deze trend toch mee wilt nemen naar kantoor dan zijn mixed materials een goede optie. Ga bijvoorbeld voor een trenchcoat met lederen mouwen of een flatterende sheath dress met lederen biezen of zakken. Natuurlijk kun je ook lederen accessoires inzetten om je plain jane office look een update te geven. Schoenen, riem of een tas. Kies hierbij wel voor echt leer en het liefst van een degelijke kwaliteit. Dat straalt gewoon meer luxe uit. 

Who What Wear Editorial Assistant Kat Collings laat zien hoe zij leer draagt op kantoor.

Hope to see you next month at Part III.

lfs,

Selina Martin - eigenaresse Alter. 

Selina MartinComment