blog fashion kids style trends stylist shopping

Het Nederlandse fair trade label, Rhumaa zorgt voor een duurzame productie en een eerlijke vergoeding voor alle medewerkers. De kunstenaars en ontwerpers uit Zuid-Afrika geven het Hollandse label een etnisch randje met een twist. Verwacht hier dus geen uitbundige prints, maar ingetogen Afrikaanse chique. 

Ik ontdekte Rhumaa onlangs via Instagram en was direct geïnteresseerd. Er zijn (helaas) niet heel veel modelabels die durven kiezen voor duurzaam en/of fair trade. Waar het voor mij niet meer dan logisch is dat iedereen iets verdient aan een product weten we natuurlijk allemaal dat het grote gros hier weinig rekening mee houdt.

Wanneer ik dus weer een mooie ontdekking doe deel ik me suf om zo een bijdrage te leveren aan een betere wereld. Hahaha, ik realiseer me dat ik daarmee klink als the next Miss Universe!  Onder het mom van alle kleine beetjes helpen doe ik het graag.

De handgemaakte zomercollectie van Rhumaa bevat stukken van duurzaam zijde afkomstig van de zijdevlinder. De zijdezachte bomber jacks zijn voor dames en heren. De ‘Supreme Woman’ afdruk op de achterzijde vormt het thema en een leidraad door de gehele collectie. 

De SS/16 collectie kenmerkt de kracht van vrouwen. Het ontwerp van de print en het achterliggende verhaal van de Ndebele vrouwen wordt versterkt door de kleur- en afdrukkeuze op elk item in de collectie. Alle kledingstukken zijn gemaakt met duurzaam verworven zijde en zijn ontworpen met een stijlvolle, doelgerichte en evenwichtige vrouw in het achterhoofd.

De kleuren zacht grijs, koraal, rood en legergroen geven niet de bekende bold color statement die we gewend zijn, maar zijn een moderne twist op de spirit en elegantie van dit energieke werelddeel.

Prijzen variëren van €149,00 - €279,00.

SHARING IS CARING!

Dat was het voor nu, I’ll see you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie fashion inspiratie deel.

Lfs. Selina

Comment