blog fashion kids style trends stylist shopping

Ja, je leest het goed. Rok over broek! Waarom? In de huidige trend van layering en werken met volumes is dit eigenlijk heul logisch. Nog niet overtuigd? Kijk mee hoe deze streetstyle queens het aanpakken. Ik ben in ieder geval (laagjes)fan!

Leandra Medine oprichter van   Man Repeller

Leandra Medine oprichter van  Man Repeller

Rok over broek, het klink een beetje moeilijk, maar als je denkt in laagjes is het eigenlijk ook wel weer een leuke nieuwe variant. In plaats van een panty of maillot kun je dus ook kiezen voor een broek. 

Met een skinny jeans kom je natuurlijk het dichtstbij het gevoel van een mailloit, maar vind je het leuk om met volumes te spelen, denk dan ook een aan culottes, flared 7/8 jeans, een pantalon of cigarette pants. De rok kan trouwens ook een jurk of een tuniek zijn.

De nadruk ligt vooral op de verschillende laagjes, texturen en volumes. Zo draagt onderstaande fashionista een wollige, lange trui met daaronder een nog langere overhemdjurk in contrasterende kleur op een rechte opgerolde jeans. De witte sneaker doet zijn werk en geeft de fashionable look een laidback gevoel. 

Deze trend is ook duidelijk aanwezig op de runway. Veel ontwerpers laten zich inspireren door hedendaagse globetrotters. Deze 'nieuwe nomade' reizen de hele wereld rond en vertalen alles dat ze zien naar een outfit. Dat het niet de meest sexy look ever is hadden we zelf natuurlijk ook al wel gezien, maar daar gaat het dus ook niet om. 

Een ontblote pols of enkel rivaleert met een diep decolleté en dat vind ik eigenlijk wel leuk. Even afstappen van alle klassieke cliché beelden. Korte rokjes en diep uitgesneden tops eat your heart out, dit seizoen ga ik voor lange, luchtige laagjes met hier en daar een spannend stukje naakt.

Celebrating the new sexy!

See you all next week of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, interior & kids inspiratie deel.

lfs. Selina

Comment