blog fashion kids style trends stylist shopping

Lingerie, we dragen het dagelijks, maar besteden er vaak nauwelijks aandacht aan. Zonde, want een goede onderkant draagt bij aan een prachtige bovenkant! Vandaag deel ik mijn tips voor het vinden, dragen en wassen van misschien wel het meest ondergewaardeerde kledingstuk in onze kast, de beha.

Vier op de vijf vrouwen dragen een verkeerde beha! Het is belangrijk met regelmaat je cupmaat te laten opnemen. Dit kun je zelf doen, maar gaat vaak velen malen sneller wanneer je dit door een specialist laat doen. Bij Lincherie op de Huidenstraat (in de Amsterdamse 9-straatjes) kun je zelfs een 3D-scan laten maken om je juiste maat te bepalen. Alle modellen, stijlen en maten kun je er ter plaatse passen.

Super handig, want ...

  • Je hoeft vooraf geen afspraak te maken!
  • Je wordt geholpen door een ervaren lingeriestyliste die je vertelt hoe alles werkt.
  • Je perfecte BH-maat wordt binnen enkele seconden bepaald.
  • Op basis van je specifieke wensen stelt de styliste een selectie voor je samen om te passen. 
  • Na de persoonlijke styling sessie maakt de styliste online een Personal Shop voor je aan. Je kiest zelf of je je setje ter plekke bestelt of op een later moment inlogt.
  • Je bestelling wordt direct in behandeling genomen en ligt binnen 48h op je deurmat.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan even onderstaande video voor een kijkje in achter de schermen. 

swoop-and-scoop ladies!

Wanneer je ouder wordt, veel bent afgevallen of juist bent aangekomen en zeker na een bevalling is opnieuw opmeten echt een aanrader, maar het begint eigenlijk al met het aantrekken van je beha. Veel vrouwen weten dit niet, maar daar is dus een manier voor die ook wel de swoop-and-scoop wordt genoemd. Het werkt als volgt:

static1.squarespace.jpg

1. Trek je beha aan en sluit de haakjes op de rug. Bij een nieuwe beha begin je bij de buitenste haakjes, naarmate de beha verslapt kun je overstappen naar de volgende rij.

2. Steek je armen door de bandjes. Zorg ervoor dat deze juist zijn afgesteld. Hierbij kun je ze niet verder dan 1cm van je schouder tillen. De bandjes mogen ook niet snijden.

3. Hang licht voorover en duw met de ene hand de beha-band van je weg, met de andere hand swoop en scoop je je borst weg van je oksel en plaats je haar naar voren. Herhaal met de andere borst.

4. Sta rechtop en laat je borsten even rusten. Zorg ervoor dat de beugel onder de borsten zit en zo een ondersteunende werking heeft. 

Nu je weet hoe een beha dient aan te trekken is het ook fijn om te weten hoe je hem lang(er) mooi houdt. Eigenlijk is het heel simpel. Was je beha niet na iedere draagbeurt. Dit beschadigt de elasticiteit en support van de beha. Het elastiek heeft 8 tot 12 uur nodig om weer in vorm te komen. Twee dagen achter elkaar dezelfde beha dragen is dus geen ramp! Was je lingerie op een handwasprogramma en stop het in een speciaal waszakje. Die vind je tegenwoordig zelfs voor een paar euro bij de H&M. Wikkel de beha na het wassen in een handdoek en druk voorzichtig het water eruit. Tot slot: leg je beha, net als in de winkel, netjes in een lade. Best simpel, toch?

Nu nog opzoek naar de fijnste en mooiste lingerie merken. In willekeurige volgorde tip ik; Love Stories& Other Stories, Mae's Sunday, het Brabantse La Blush en natuurlijk Marie Jo.

 

GIVE YOUR GIRLS WHAT THEY DESERVE!

 

I'll see you all next month of gewoon straks via Instagram waar ik mijn dagelijkse portie aan fashion, art & interieur inspiratie deel.

Liefs, Selina

Comment